Affiliate Held review: makkelijk affiliate producten promoten

Affiliate Held review: affiliate WordPress plugin

Sommige van onze links zijn affiliatie links. Dat betekent dat wij mogelijk een kleine commissie verdienen wanneer jij iets koopt. Jij betaalt geen cent extra via een affiliatie link!

Wil je een affiliate website opstarten? Affiliate marketing is dan misschien een vorm van passief inkomen, maar het opstarten van je website is dat zeker niet. Producten toevoegen en up-to-date houden, gegevens van verschillende aanbieders bundelen en vergelijken, de producten stylen en aantrekkelijk maken op je website, … Het is niet evident, tenzij je een erg goede plugin vindt die heel wat van die taken makkelijker voor je maakt. Wij vonden eindelijk die plugin!
 
Affiliate Held is een WordPress plugin van Nederlandse makelij die het leven dan de affiliate marketeer een stuk makkelijker maakt.
 
Lees deze Affiliate Held review om te ontdekken wat deze plugin zo goed maakt en welke struikelblokken we ontdekten!
Affiliate Held is een WordPress plugin van Nederlandse makelij. De plugin maakt het je makkelijk om affiliate producten van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken op een stijlvolle en makkelijke manier.
 
Je laadt het product van je keuze in en kiest voor de styling die past bij jouw affiliate website. De producten worden, als je deze instelling aanvinkt in de settings, automatisch geüpdated.
Zo zien de bezoekers van je website een productfoto en titel met daaronder de diverse aanbieders, prijzen en eventuele voorraad.
 
Na de initiële import en kennismakingsperiode werkt het bijzonder makkelijk en moeiteloos.
 
Naast de affiliate producten kan je ook automatisch een inhoudstafel toevoegen aan al je blog berichten en een sectie met veelgestelde vragen toevoegen.

Affiliate Held kortingscode en prijzen

Affiliate Held werkt met een lifetime deal systeem. Je kiest voor het pakket met een licentie voor 1, 3 of 10 websites. Daarna krijg je levenslang toegang tot de plugin en eventuele updates.
 
Wil je graag extra korting?
 
Met deze kortingscode krijg je meteen 10% korting bij het uitchecken.

Hoe werkt Affiliate Held?

We gaan in dit blog artikel niet de complete documentatie van Affiliate Held overnemen, want je vindt op de website van de makers een heel uitgebreid katern met documentatie over de verschillende plugins.
 
Ik stel voor dat je daar even een kijkje neemt om te zien hoe je een affiliate product toevoegt.
 
Het stappenplan om van start te gaan is overigens bijzonder makkelijk.
 • Schaf je Affiliate Held licentie aan voor het aantal websites waar je de plugin wil gebruiken
 • Download de plugin en installeer deze op je website
 • Maak een connectie met de affiliate platformen waar je producten wil promoten
 • Je kunt veel platformen koppelen: Bol.com, Daisycon, Awin en een heleboel andere affiliate platformen
 • Maak categorieën aan en importeer de producten die je wil promoten
 • Attach de producten aan een pagina of blogpost
 • Toon de gekozen producten door middel van een shortcode
 • Vergeet de styling van de plugin niet!
 • Bekijk ook zeker alle instellingen, want er zijn veel opties en mogelijkheden

Welke producten kan je promoten?

Affiliate Held werkt met EAN codes.
 
Voor heel wat affiliate producten is dit de ideale manier om een product op te zoeken. De EAN code voor een specifiek product is bij diverse verkopers dezelfde. Op die manier helpt de plugin je door automatisch gegevens op te halen bij andere affiliate aanbieders waarmee je jouw website linkt.
 
Zo kies je bijvoorbeeld een product op de website van Bol.com door middel van de EAN code. Affiliate Held doet er slechts enkele seconden over om hetzelfde product te vinden bij je andere partners en er de prijs van op te halen.
Op jouw website verschijnt dan het product dat je gekozen hebt, met de verschillende prijzen.
 
Je kunt ook andere producten promoten, die niet voorzien zijn van een EAN code. Dit is een beetje meer omslachtig, maar het werkt wel goed. Voor deze producten worden de prijzen en gegevens niet automatisch opgehaald.

Welke platformen zijn geïntegreerd?

Je kunt Affiliate Held connecteren met heel wat verschillende affiliate platformen.

Wat is een EAN code?

Een EAN code of code voor Europese Artikel Nummering is een cijfercode die een product specifieert met 13 cijfers.
 
De meeste webshops tonen deze EAN code ergens bij de productspecificaties. De EAN code hoort bij een specifiek product en is bij verschillende verkopers altijd dezelfde code.
 
Door gebruik te maken van een EAN code kan de Affiliate Held plugin hetzelfde product makkelijk terugvinden bij diverse aanbieders. Op die manier haal je dan ook makkelijk gegevens op over de prijs bij verschillende verkopers.
 
Een affiliate product invoeren aan de hand van een EAN code is een erg goede techniek.
 
Het enige wat jij moet doen, is zorgen dat je alle verkopers die je promoot, koppelt met de plugin. Dat doe je één keer. Daarna gaat de plugin bij al deze verkopers op zoek naar hetzelfde product met dezelfde EAN code.
 
Jij geeft het product één keer in. De plugin doet de rest.
Voeg je later een affiliate verkoper toe aan jouw gamma? Dan haalt deze plugin ook daar gegevens op. Alle producten van die nieuwe partner worden automatisch toegevoegd aan jouw assortiment!

Waar vind ik documentatie?

Het team van Affiliate Held heeft goed zijn best gedaan om iedere functie van de plugin uitvoerig te documenteren. Op hun website vind je dan ook een uitgebreide gids met uitleg en voorbeelden voor alle diverse functies.
 
Wanneer je de plugin geïnstalleerd hebt op je website, vind je de link naar de documentatie ook terug bij iedere functie. Zo kan je per functie gaan kijken naar de uitleg.

Ik wil een functie gebruiken die nog niet bestaat

Soms heb je een ingenieus idee, maar blijkt dat wat moeilijker uit te werken.
 
Het Affiliate Held team is makkelijk bereikbaar en toegankelijk. Ze staan open voor vooruitgang en zijn erg behulpzaam.
 
Zo kregen wij na enkele dagen al een mailtje met de vraag of alles vlot verliep.
 
Via die mail had ik uitgebreid contact met de makers van Affiliate Held. Mijn vragen werden meteen beantwoord en een paar dagen later werd er een functionaliteit toegevoegd die ik nodig had op één van mijn websites.

Onze Affiliate Held review: voordelen

Je hebt het misschien al door, maar Affiliate Held is één van de plugins waar ik meteen verliefd op werd. Ik gebruikte vroeger een andere affiliate plugin om producten in te voegen op mijn verschillende websites.
 
Momenteel ben ik bezig met het overzetten van al mijn websites naar Affiliate Held. Want, ik ben helemaal overtuigd!
 
Dit zijn, naar mijn bescheiden mening, de belangrijkste voordelen van deze plugin.

Lifetime deal

Je koopt de plugin één keer, als in: lifetime deal.
 
De plugin die ik voordien gebruikte, werkte met een maandelijks abonnement, wat ik al snel duur vond. Zeker in het begin, wanneer je niet veel affiliate commissie verdient, is die maandelijkse kost er te veel aan.
 
Affiliate Held is een interessante plugin omdat je maar één keer betaalt en voor altijd geniet van de voordelen en functionaliteiten.
 
FYI: ik ging meteen voor de 10 site licentie, maar je kunt makkelijk een licentie voor 1 website nemen en later uitbreiden.

Hogere conversie ratio

Een hogere conversie ratio, dat is iets waar iedere affiliate marketeer alles voor over heeft!
 
Maar hoe zit dat juist?
 
De hogere conversie ratio wordt in gang gezet door de plugin zelf. Het heeft hier vooral te maken met de vertoning van je producten.
 
Waar de meeste affiliate plugins je een onduidelijke vertoning met weinig mogelijkheden bieden, zorgt Affiliate Held voor een mooie styling met veel mogelijkheden die ervoor zorgt dat bezoekers sneller geneigd zijn om door te klikken.
 
Bovendien is je bezoeker alvast goed geïnformeerd over de verkoper en prijs voordat die door klikt, waardoor je kans op een conversie van bij de start hoger ligt.
Styling van een andere affiliate plugin
Styling van een andere affiliate plugin
Affiliate Held product styling
Affiliate Held product styling

Stijlvol en professioneel uitzicht

Wij begonnen eerst met de implementatie van deze plugin in één website. Het duurde niet lang voor we overtuigd waren om al onze sites over te zetten.
 
Waar andere plugins weinig mogelijkheden voor de styling boden en het gebruik van WooCommerce de zaken er niet eenvoudiger op maakte, zorgt Affiliate Held voor een goede styling met veel opties.
Professioneel en stylish

Geen WooCommerce nodig

Hoewel ik bij de start van mijn affiliate marketing carrière enthousiast was over WooCommerce, was die liefde al snel over. WooCommerce is moeilijk te stylen, zeker wanneer je op een budgetvriendelijke manier te werk wil gaan.
 
Plugins om WooCommerce mooi en overzichtelijk te maken, zeker voor affiliate sites, zijn niet gratis beschikbaar en vertragen je website.
 
Met AffiliateHeld kon ik eindelijk WooCommerce buiten gooien. En daar ben ik heel blij om!

Veel instelmogelijkheden

Deze plugin heeft veel instelmogelijkheden.
Daardoor kan je de plugin helemaal naar je eigen wensen aanpassen.
 
Behalve het gebruik van specifieke kleuren, marges, spacing, lettergrootte en andere styling opties, kan je ook de effectieve functionaliteiten van de plugin naar je hand zetten.
 
Zo kan je bepaalde elementen tonen of verbergen, kiezen hoeveel verkopers je wil tonen, de voorraadstatus per verkoper weergeven en nog veel meer.
 
Voeg, indien gewenst, een rel=”nofollow” of een rel=”sponsored” toe aan al je links of geef je links specifieke sub ID’s.
 
Alle mogelijke instellingen die je als affiliate maar kan bedenken, zijn aanwezig of ze zitten in de development pipeline.

Automatische updates van producten

Een affiliate website kan veel werk met zich meebrengen, zeker wanneer je steeds meer producten toevoegt aan het assortiment.
 
Deze affiliate plugin helpt je automatisch met het onderhoud van je website. Je kiest zelf het interval voor de updates. Daarnaast kan je ook de instelling aanvinken die je “last updated” datum toont aan bezoekers.
Automatische updates van affiliate producten

Vergelijk verschillende aanbieders

Met de vorige affiliate plugin die ik gebruikte, werden alle producten van alle aanbieders in één grote bak gegooid en getoond aan bezoekers. De helft van de tijd konden bezoekers niet eens de resultaten rangschikken.
 
Daarnaast was het onmogelijk om te zien welk product bij welke verkoper hoorde.
 
Aan die wanorde op mijn affiliate sites maakte Affiliate Held een glorieus einde!
 
Nu kies ik zelf welke producten ik wil laten zien. Bezoekers zien meteen hoe het product er uit ziet en bij welke aanbieders het verkrijgbaar is.
 
Zo kan een bezoeker klikken op de verkoper waar hij of zij vertrouwen in heeft, of de webwinkel waar het product aan de beste prijs wordt aangeboden.
 
Opnieuw die hogere conversie ratio!

Automatische inhoudstafel

Als leuke extra (en om Google te pleasen) voeg je makkelijk en met enkele klikken automatisch een inhoudstafel toe aan je artikels en pagina’s.
 
Zelf heb je misschien in eerste instantie weinig interesse in een inhoudstafel in je blog posts, maar zoekmachines maken gebruik van die inhoudstafel om je content te scannen. Bovendien zorgt een inhoudstafel ervoor dat je meteen vanuit de Google zoekresultaten naar de juiste plek in jouw content kan springen.
Automatische inhoudsopgave
Automatische inhoudsopgave met Affiliate Held

Uitmuntende klantenservice

Het Affiliate Held team is makkelijk te bereiken voor klanten.
 
Je kunt hen gewoon een mailtje sturen of opbellen. Jari en Dennis zijn erg toegankelijk en staan open voor nieuwe ideetjes.
 
Werkt er iets niet zoals je verwacht had of mis je een specifieke functionaliteit? Stuur even een email. De kans is groot dat er al snel een goede oplossing, uitleg of extra functionaliteit wordt aangeboden.

U vraagt, het Affiliate Held team draait!

Deze plugin is nog vrij jong en ook het team achter deze plugin is jong en dynamisch.
 
De plugin die ze gecreëerd hebben, is helemaal af. Dat betekent niet dat er geen ruimte meer is voor upgrades en extra functionaliteiten.
 
Heb jij een affiliate website waar je iets specifieks voor nodig hebt of ben je op zoek naar een manier om een bepaald probleem aan te pakken?
 
Ook dan kan je makkelijk contact opnemen met de developers. Zij zijn helemaal thuis in affiliate marketing en kunnen je waarschijnlijk op erg korte tijd helpen met je probleem. Dat kan door middel van een extra functie in de plugin, de optimalisatie van een bestaande functie of advies.

Affiliate Held nadelen

Er zijn niet echt nadelen aan Affiliate Held.
 
Wel eentje misschien.
 
De andere nadelen die we hier opsommen, zijn in onze ogen eigenlijk vermomde voordelen.
 
Ik leg het je uit!

 

Wanneer er geen EAN code bestaat

Gezien deze plugin met EAN codes werkt, is het onhandig wanneer jouw producten geen EAN code hebben.
 
Eerlijk gezegd: de meeste producten hebben wel een EAN code hoor.
 
In mijn geval ging het om digitale producten en services, die dus geen EAN code hebben.
 
Dat is in principe geen probleem, want je kunt de producten ook manueel invoegen, zonder die code. Het duurt dan iets langer om het product bij de verschillende aanbieders op te zoeken en in te voegen. Ook wordt het product dan niet automatisch geüpdated.

Invoeren van producten duurt soms even

Zeker de eerste dag is een beetje wennen, maar daarna ben je snel vertrokken met deze plugin.
 
Het invoegen van een product omvat namelijk enkele stappen.
 
 1. EAN code opzoeken bij de verkoper
 2. Nieuwe productcategorie aanmaken (optioneel)
 3. Nieuw product aanmaken met de EAN code
 4. Je blog bericht openen en de producten aan het bericht koppelen
 5. Shortcode genereren en invoegen op de gewenste plaats in het bericht of de pagina
 
Zoals je ziet, zijn er wel enkele stappen die je moet doorlopen, maar… Deze werkwijze weegt zeker niet op tegen de vele voordelen van deze plugin.
 
Je moet het product namelijk maar één keer invoegen en aan de blog post koppelen. Alles bij elkaar valt de hoeveelheid werk bijzonder goed mee. Je ziet bovendien het aantal kliks en conversies snel stijgen, en dat brengt het initiële werk dat je eraan besteed hebt meteen in het niet!

Startup onderneming en jonge plugin

Sommige ondernemers willen alleen maar gebruik maken van producten en services die hun diensten al jarenlang bewezen hebben. Zo zijn de kinderziektes verdwenen en krijg je een product dat meteen goed werkt, vanaf dag 1.
 
Affiliate Held werkte voor mij perfect vanaf de eerste dag. Ik was meteen overtuigd.
 
Uiteraard heeft deze plugin nog niet meteen alle toeters en bellen van een volwassen (of bejaarde) plugin, maar de meeste wel!
 
Ik vind dit eerder een voordeel omdat je nu zelf kunt aangeven wat je exact nodig hebt. Het Affiliate Held team reageert meteen super snel en er worden bijna dagelijks nieuwe functionaliteiten toegevoegd of bestaande functies worden uitgebreid en verbeterd.

Affiliate Held review: affiliate marketing made easy!

Je kunt uit deze review wellicht afleiden dat wij helemaal verknocht zijn aan deze plugin. We zien de toekomst van affiliate marketing rooskleurig en developers als die van het Affiliate Held team zorgen ervoor dat je als affiliate marketeer meer opties en mogelijkheden hebt.
 
Wij raden deze plugin alvast aan, zowel voor beginnende als ervaren affiliate marketeers.
 
Wil je meer weten over hoe je met affiliate marketing kan beginnen en zo online geld kan verdienen? Dan vind je op onze website heel wat interessante informatie. Ook in België wint affiliate marketing aan populariteit en het is een interessante manier om een digital nomad bestaan te financieren!

Verder lezen!

Praat mee