Beste affiliate programma’s in België en Nederland

Beste affiliate programma's in België en Nederland

Sommige van onze links zijn affiliatie links. Dat betekent dat wij mogelijk een kleine commissie verdienen wanneer jij iets koopt. Jij betaalt geen cent extra via een affiliatie link!

Ben jij op zoek naar een manier om online geld te verdienen? Affiliate marketing is zeker een interessant verdienmodel. Naast het feit dat je alles online kunt doen, kun je er na een tijdje ook een hele berg passief inkomen mee verdienen. In België en Nederland is het een opkomende industrie, terwijl landen als de Verenigde Staten er al veel langer mee bezig zijn.
Maar… Wij zitten in Europa en daar gaan de dingen vaak toch een beetje anders. Daarom schreven we dit artikel. Want jij bent op zoek naar de beste affiliate programma’s in België en Nederland. Die lijsten we hier voor je op!
Affiliate marketing is een type van online marketing waarmee verkopers gebruik maken van tussenpersonen om hun producten te promoten. Die tussenpersoon ben jij! Jij gaat het product van een bedrijf of aanbieder promoten. Voor iedere verkoop krijg je een commissie. Soms is die commissie erg royaal, bijvoorbeeld voor digitale producten. Voor fysieke producten ligt de commissie vaak wat lager.
Wil je meer weten over hoe affiliate marketing in België juist werkt of wil je leren hoe je kunt beginnen met affiliate marketing? Klik dan zeker op de links naar de desbetreffende artikels!
Op naar de beste affiliate programma’s waar jij meteen lid van kunt worden!

AWIN Affiliate netwerk

AWIN of Affiliate Window is een bijzonder populair en rendabel affiliate netwerk voor internationale affiliate marketeers. Het programma beperkt zich niet tot gebruikers in België en Nederland. Je kunt er ook lid worden van programma’s voor buitenlandse aanbieders.
AWIN is een erg goed netwerk om lid van de worden, ongeacht de niche waarin jij verder wil. Het platform heeft namelijk een duizenden verkopers in allerlei niches. Hier vind je affiliate programma’s voor reiswebsites en reisblogs, maar ook fashion affiliate aanbieders en een heleboel andere niches.
Awin heeft bijna 200 specifiek Belgische verkopers zoals: Weber, Springfield, Ted Baker, Collect & Go, Sixt, Groupon, TUI, Ici Paris, Nike, Dreamland, Decathlon, Vanden Borre, America Today, Happy Socks, FNAC, Zalando, Pieces, … Noem maar op!
Op gebied van Nederlandse verkopers doet Awin het nog beter, want er zijn bijna 600 Nederlandse verkopers waar jij mee kunt samenwerken via het Awin affiliate netwerk.
Op internationaal gebied gaat het nog verder. Je kunt bij Awin samenwerken met duizenden aanbieders van over de hele wereld.

Jezelf aanmelden voor het Awin Affiliate netwerk

Je kan jezelf aanmelden om lid te worden van Awin via deze link. Daarna kom je op deze aanmeldpagina terecht, waar je jouw gegevens moet invullen. Je doorloopt 4 korte pagina’s met vragen, waarin je jouw account een naam geeft en waar je aangeeft hoe jij aan affiliate marketing wil doen. Het is handig als je al een website, blog of social media profiel hebt, maar dat is zeker niet vereist.
Nadat je al je info hebt achter gelaten, krijg je een melding dat je registratie succesvol is. Het Awin team gaat jouw registratie nakijken en goedkeuren. Wanneer je toegelaten bent tot het netwerk, krijg je een bevestigingsmail en kan je starten!
Wanneer je eenmaal een ‘Approved Publisher‘ bent, kan je jezelf gaan aanmelden voor de verschillende aparte adverteerders.

Daisycon Affiliate programma

Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik lid werd van het Daisycon affiliate programma, maar uiteindelijk ben ik erg blij dat ik dat gedaan heb. Het is namelijk een erg degelijk en gebruiksvriendelijk platform waar je met duizenden verkopers van over de hele wereld een samenwerking kan aangaan!
Ben jij een Belgische of Nederlandse blogger? Of heb je een social media profiel dat populair is bij Belgen of Nederlanders? Dan is de kans groot dat je de perfecte partners bij Daisycon vindt. Dit netwerk herbergt echt een massa aanbieders die specifiek gericht zijn op deze landen.
 
Daisycon is een robuust en gebruiksvriendelijk platform dat het intuïtief werkt. Het is erg geschikt voor reisbloggers, mode influencers, dating bloggers en nog veel andere niches.
 
Daisycon werkt samen met een heleboel Belgische adverteerders. Dat zijn er momenteel bijna 500. Je hebt dus wel wat keuze uit grote namen, zoals Corendon, Laudius, Pabo, NordVPN, Makro, Fun, Apotheek Online, KBC, Dille & Kamille en een heleboel anderen.
 
Voor iedere affiliate niche vind je bij Daisycon de perfecte nederlandstalige aanbieder.
Ook datingprogramma’s zijn populair bij Daisycon. Zo kan je behoorlijk wat geld verdienen door dating apps te promoten als: Parship, Elite Dating, Match4Me, VijftigPlusDating, en nog een heleboel andere programma’s. Dating is een lucratieve affiliate niche die goed opbrengt.
 
Nederlandse adverteerders zijn nog prominenter aanwezig op het netwerk. Er zijn meer dan 800 adverteerders beschikbaar bij Daisycon. Ook de internationale adverteerders zijn goed vertegenwoordigd. In totaal kan je je bij meer dan 1500 programma’s aansluiten via dit platform.

Jezelf aanmelden bij Daisycon

Jezelf aanmelden bij Daisycon is vrij simpel. Ga naar de aanmeldpagina via deze link. Daar kun je jouw medium registreren om te starten met affiliate marketing. Nadat Daisycon jouw account goedkeurt, kan je jezelf aanmelden voor de verschillende campagnes op het netwerk.
 
Daisycon vraagt om een medium waarmee jij affiliate producten wil gaan promoten. Dat kan een eigen website zijn, maar het kan ook een social media kanaal zijn of je kunt gebruik maken van email marketing.

Paypro Affiliate programma

PayPro is een Nederlands affiliate programma waar je behoorlijk wat geld mee kunt verdienen. Het platform heeft vooral digitale producten in zijn gamma zitten en digitale producten hebben meestal een hogere commissie. Zo vond ik er bijvoorbeeld de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard, die je inleidt in de wondere wereld van affiliate marketing.
Naast het feit dat je PayPro kunt gebruiken als affiliate marketeer, zijn er ook een heleboel verkopers die PayPro gebruiken om betalingen mee te ontvangen. De meeste digitale producten waar met via PayPro voor kunt betalen, zijn ook beschikbaar in het affiliate netwerk.
 
Tussen de adverteerders bij PayPro vind je campagnes met hoge commissies. De commissie loopt in veel gevallen op van enkele euro’s per verkoop tot enkele tientallen euro’s per verkoop.
 
De populairste en meest bekende campagne bij PayPro is misschien wel de ‘Affiliate marketing revolutie’, maar je vindt er ook andere producten.
 
De meeste van deze producten zijn online cursussen binnen verschillende niches, zoals online gel verdienen, gezondheid, dating, gitaarcursussen, en meer. Je kunt het vaak zelf niet bedenken, zo breed is het aanbod. PayPro heeft momenteel een aanbod van bijna 300 adverteerders, allemaal met een hoog commissie percentage.

Jezelf aanmelden bij het Paypro affiliate netwerk

Om jezelf als affiliate aan te melden bij het PayPro affiliate platform, volg je eerst en vooral deze link. Die brengt je rechtstreeks naar de aanmeldpagina, die anders vaak moeilijker te vinden is.
 
Nadat je enkele basis gegevens hebt ingevuld, moet je gewoon de stappen doorlopen om jezelf aan te melden. Je account wordt beoordeeld voordat die wordt goedgekeurd.
 
Wanneer je account bij PayPro eenmaal is goedgekeurd, kan je alle producten in het platform promoten. Je hoeft jezelf dus niet meer bij iedere afzonderlijke adverteerder gaan aanmelden. Dat is een belangrijk voordeel van het PayPro affiliate platform.

Share A Sale

Share A Sale is een internationaal affiliate platform waar je een samenwerking kunt aangaan met interessante internationale verkopers. Veel van de campagnes op Share A Sale zijn digitale producten en SAAS producten, die een behoorlijk hoog commissie percentage hebben. Dat hoge commissiepercentage is dan ook één van de belangrijkste redenen dat Share A sale in deze lijst staat.
 
Interessante SAAS en digitale aanbieders bij Share A Sale zijn bijvoorbeeld: SEMrush, WP Rocket, MonsterInsights, Cloudways, Freshbooks, ProWritingAid, Weebly, Depositphotos, … En nog veel meer.
 
Daarnaast vind je er een groot aanbod aan internationale aanbieders in verschillende niches, zoals reizen, verzekeringen, financiële producten en fysieke producten. Die fysieke producten zijn meestal niet zo handig voor mensen die hun pijlen eerder op de Belgische of Nederlandse markt richten.
 
Heb jij een blog waarin je over webdesign, computers, SEO of reizen praat? Dan is Share A Sale een goed platform ter aanvulling van de andere bovenstaande affiliate netwerken.

Jezelf aanmelden bij Share A Sale

Via deze link kan je jezelf aanmelden bij Share A Sale. Het aanmelden zelf duurt maar enkele minuutjes. Er wordt om je eigen gegevens gevraagd. Daarna mag je een gebruikersnaam en een paswoord kiezen.
 
Om een account aan te maken bij het Share A Sale affiliate platform moet je wel alvast over een eigen website beschikken. Deze moet je ook opgeven tijdens de aanmeldingsprocedure. Daarna beantwoord je de overige vragen over je promotionele ruimte (je website). Nadat je het hele proces hebt doorlopen, krijg je een bevestigingsmail. Daar moet je even je email adres bevestigen en dan ben je bijna klaar. Enkele minuutjes later kan jij al doorheen de verschillende campagnes bladeren en een samenwerking aanvragen!

TradeTracker Affiliate platform

TradeTracker is een populair affiliate platform, vooral bij Belgische en Nederlandse aanbieders. Het netwerk is wereldwijd populair, maar je vindt er verrassend veel verkopers en campagnes uit bovengenoemde landen. Ook de andere landen zijn goed vertegenwoordigd. Bij TradeTracker worden de campagnes duidelijk onderverdeeld per land en je moet je promotionele methodes voor ieder land apart opgeven.
 
Op gebied van Belgische adverteerders vind je bij TradeTracker grote namen terug, zoals AS Adventure, Auto 5, AXA, G Star, Bax shop, Cardoen, Chalet be, Connections, De Tijd, DKV, …. Noem maar op.
Er zitten bijna 400 Belgische adverteerders op dit platform en je kunt met ieder van hen een samenwerking aangaan.
 
Ook de Nederlandse adverteerders zijn goed vertegenwoordigd op dit platform. Er zijn 8000 Nederlandse aanbieders die viaTradeTracker op zoek zijn naar affiliate adverteerders.
 
Ongeacht of jij blogt over reizen, fashion, muziek, carnaval of een ander onderwerp. Op TradeTracker vind je Belgische en Nederlandse adverteerders binnen iedere affiliate niche.

Jezelf aanmelden bij het TradeTracker affiliate netwerk

Je kan jezelf makkelijk en gratis aanmelden bij Tradetracker via deze link. Daar klik je op ‘Sign up as Publisher’. Je wordt gevraagd om enkele gegevens in te vullen voordat je effectief deel uitmaakt van het platform.
 
Nadat je bent toegelaten als adverteerder, kan je op zoek gaan naar de campagnes die het best bij je passen. Je moet daarna nog wel bij iedere verkoper apart een aanvraag voor samenwerking doen.

Bol Partnerprogramma

Het Bol partnerprogramma staat als laatste in deze lijst, maar het is zeker niet het minste! Iedereen kent Bol dot com alvast als ‘De winkel van ons allemaal‘. Het is de grootste online aanbieder van producten en het platform kan vergeleken worden met het Amazon van België en Nederland. Als jij dus een affiliate website wil starten waar je producten aan de man (of vrouw) wil brengen, dan loont het zeker om een overeenkomst aan te gaan met deze gigant.
 
Bol dot com is een online winkel die eigen producten verkoopt, maar ze werken ook samen met honderden andere aanbieders. Door partner te worden met dit bedrijf, kan jij dus in één keer de producten van al die aanbieders toevoegen aan je website.
 
Het commissiemodel van Bol is gebaseerd op de categorie van producten die je verkoopt. Zo zijn sommige categorieën slechts 3% commissie waard, terwijl andere categorieën je 8% commissie opleveren. Mits een beetje oefening en uitzoekwerk, kan het affiliate programma van Bol je een behoorlijke som geld opleveren in affiliate commissies!

Jezelf aanmelden als Bol partner

Als jij over een eigen website beschikt, kan je partner worden van Bol. Via de aanmeldpagina kan je jouw gegevens invullen om een partner aanvraag te doen. Je krijgt daarna meteen toegang tot het netwerk, ook als je account nog niet is goedgekeurd.
 
Een medewerker van Bol gaat dan jouw profiel controleren. Ze gaan ook een kijkje nemen op de website die je hebt opgegeven als promotie kanaal. Aan de hand daarvan wordt er bepaald of je in aanmerking komt om partner te worden.

Aparte programma's

Naast de grote platformen zijn er ook nog een heleboel aanbieders die hun eigen affiliate programma hebben. Handig is dat niet, maar het kan je natuurlijk wel geld opleveren.
 
Persoonlijk ben ik geen grote fan van al die kleine en aparte programma’s, maar ik ben wel lid van tientallen van deze kleine programma’s. Ik kan alleen maar zeggen dat het onoverzichtelijk wordt wanneer je eenmaal partner bent van 20 van die programmaatjes.
 
Natuurlijk zijn er ook grotere spelers die een eigen programma hebben. Zo is er bijvoorbeeld het Booking dot com affiliate programma, dat je moeilijk een kleintje kunt noemen. Voor dit soort affiliate partnerships moet je jezelf dan wel apart aanmelden.

Jezelf aanmelden voor aparte affiliate programma's

Hoe je jezelf moet aanmelden voor die programma’s, is afhankelijk van een heleboel zaken.
Eerst en vooral moet je achterhalen of het desbetreffende bedrijf een affiliate programma heeft. Daarna moet je de link ernaar vinden en jezelf aanmelden.
 
De beste raad die ik je kan geven is: Google het!

Het voordeel van een groot affiliate platform

De platformen die we hier opsommen zijn echt grote netwerken. Deze affiliate netwerken hebben vaak honderden tot duizenden programma’s in hun netwerk zitten. Eén van de voordelen aan die platformen is dus dat je meteen toegang krijgt tot een heleboel adverteerders, ook al moet je vaak nog wel apart een extra aanvraag doen.
 
Dit zijn de voordelen die je geniet door lid te worden van een groot affiliate platform:

Toegang tot een heleboel adverteerders in één keer

Zoals we al zeiden: deze platformen werken met een heleboel adverteerders samen. Je krijgt dan ook toegang tot het hele netwerk in één keer. Ik kan alleen maar bevestigen dat dat erg handig is! Wanneer jij lid wordt van het affiliate programma van 1 aparte adverteerder, dan moet je na een tijdje op honderd-en-één plaatsen gaan kijken of je iets verdiend hebt.

In één keer uitbetaald

Ook je verdiende commissie wordt bij de platformen opgeteld op één rekening. Zo behaal je vaak makkelijker en sneller het minimum bedrag voor een uitbetaling. Of je nu 1 campagne promoot of je promoot er 10 bij hetzelfde platform, je krijgt al je gegevens te zien in één handig dashboard en je krijgt één keer per maand het hele bedrag uitbetaald. Handig dus!

Meer controle en overzicht

Een netwerk met verschillende aanbieders maakt veelal gebruik van degelijke software om kliks, leads en sales te tracken. En dat is een goede zaak. Ik ben dan ook van mening dat al die bedrijven die hun eigen mini affiliate programma hebben, lid moeten worden van een groter platform.
Op die manier heb je meer inzicht en zekerheid over de juistheid van ieder aspect binnen affiliate marketing. Je krijgt een duidelijk dashboard dat gewoonweg werkt!

Je eigen affiliate manager

De meeste affiliate platformen zijn heuse bedrijven op zichzelf. Er werken een heleboel mensen en er zit een heleboel expertise onder 1 dak. Meestal krijg je dan ook een affiliate manager toegewezen die de tijd kan nemen om samen met jou je account eens onder de loep te nemen.
 
Nadat je eenmaal partner wordt in één van netwerken, mag je verwachten dat je na enkele weken of maanden een mailtje krijgt van je affiliate manager, die vaak fungeert als coach. Wanneer je dat mailtje krijgt: maak er gebruik van en laat je helpen door een expert. Het kan alleen maar beter opbrengen!

Wil jij ook een passief inkomen verdienen?

Affiliate marketing is één van de mooiste manieren om passief geld te verdienen. Nadat je er het initiële werk hebt ingestoken, blijft het opbrengen. Jezelf aanmelden bij de verschillende affiliate platformen, is natuurlijk alvast de eerste stap in het proces.

Verder lezen!

Praat mee