10 Digital nomad jobs en de skills die je ervoor nodig hebt

10 Digital nomad jobs en de skills die je ervoor nodig hebt

Sommige van onze links zijn affiliatie links. Dat betekent dat wij mogelijk een kleine commissie verdienen wanneer jij iets koopt. Jij betaalt geen cent extra via een affiliatie link!

Wil je digital nomad worden? In tijden van thuiswerken en social distancing lijkt het plots een stuk interessanter om een job te vinden die je van eender waar kunt uitvoeren.

Remote jobs en digital nomad jobs zijn dan ook populairder dan ooit. Het is dan ook een interessante manier van online geld verdienen.

In dit artikel geven we je enkele jobs die je vanop afstand kan uitvoeren! Zo kun je deze taken van eender waar ter wereld uitvoeren, of dat nu je luie zetel of een workplace in Bangladesh is.

Je ontdekt hier ook meteen aan welke salarissen je je kan verwachten en welke skills je zoal nodig hebt om deze digital nomad beroepen te kunnen uitoefenen!

Copywriting en vooral SEO copywriting zijn beroepen die je in principe net zo goed vanuit je luie zetel of vanuit een internetcafé in Taiwan kunt doen. Het is dan ook één van de populairste digital nomad jobs.

Zo lang de briefing over de opdrachten handig en vlot verloopt, kun je makkelijk geweldig goede content produceren, optimaliseren en inleveren via het web.

Je hebt er wel enkele skills voor nodig, maar niks dat je niet makkelijk kunt leren!

Hoeveel verdien je als remote SEO copywriter

Het loon van een SEO copywriter is een veel betwist onderwerp. We zien schrijvers in India die werken voor 5 euro per uur, terwijl een Europese copywriter gelukkig wel wat meer verdient, mits de juiste opdrachtgever natuurlijk!

Uurlonen voor SEO copywriters variëren van 30 euro per uur tot maar liefst 200 euro per uur.

Je mag er van uit gaan dat je start tegen de laagste tarieven en hopelijk opklimt naar hogere tarieven.

Welke skills heb je nodig?

  • Schrijven of copywriting
  • Basis SEO skills
  • Bonuspunten voor kennis van een CMS

SEO of Search Engine Optimalisatie specialist

Als freelance SEO specialist help je ondernemers om hun website beter vindbaar te maken in zoekmachines. Search Engine Optimalisatie, technische SEO, on-page SEO, …

Al deze begrippen hebben geen geheimen voor jou!

Hoeveel verdien je als remote SEO specialist?

Ook als SEO freelancer begin je aan de basis van de ladder.

Wanneer je voor aparte klanten werkt, kun je een maandelijks pakket aanbieden, afhankelijk van de noden van je klant. Maar de meeste remote freelancers starten aan een uurtarief.

Een startende SEO specialist kan 30 tot 40 euro per uur aanrekenen. Daarna stijgen de prijzen al snel naar 70 tot 80 euro per uur voor freelancers.

Experts die veel ervaring hebben, rekenen hun klanten 150 tot 200 euro per uur aan.

Welke skills heb je nodig?

  • Search Engine Optimalisatie

SEA specialist

Zoekmachine marketing is een beroep in opmars. Met de juiste skills op zak, kun je als SEA specialist zeker aan de bak komen.

Een Google Ads specialist heeft kennis van alles wat met Google Ads te maken heeft: zoekwoordenonderzoek, CPC, CTR en remarketing zijn begrippen die je niet vreemd in de oren klinken.

Een goede SEA specialist zorgt voor een verhoogde omzet en een betere conversie ratio voor hun opdrachtgever.

Jij zorgt er namelijk voor dat je opdrachtgever minder geld uitgeeft aan advertenties en er toch meer geld mee verdient.

Hoeveel verdien je als remote SEA specialist?

AdWords consultants en SEA specialisten rekenen gemiddeld 100 tot 200 euro per uur aan.

De prijzen liggen behoorlijk hoog, omdat een goede AdWords campagne bedrijven veel geld kunnen opbrengen. Je begint waarschijnlijk aan een iets lager loon. Wanneer je eenmaal interessante resultaten op tafel kunt leggen als bewijs van je expertise, kan je de prijs opvoeren.

Welke skills heb je nodig?

  • Goede SEO kennis
  • Google Ads
thuiswerk jobs

Webdesigner

Webdesign is een interessante skill voor verschillende thuiswerk jobs. Je kunt alvast beginnen met het bouwen van je eigen portfolio website.

Daarna kun je eventueel aan de slag bij een webdesign bureau of je start je eigen agency.

Kies een webdesign platform waar je mee wil werken. Dat kan WordPress zijn, maar er bestaan nog een heleboel andere platformen.

Hoeveel verdien je als webdesigner?

Dat hangt van verschillende dingen af!

Werk je met een uurloon voor een agency, dan kan je als starten minstens 40 euro per uur vragen. Als meer ervaren webdesigner stijgt je uurloon al gauw naar 70 euro per uur. Echte vakmannen vragen vaak een hoger uurloon.

Spreek je een projectprijs af met een klant? Ook dan varieert de prijs voor een website. Een basiswebsite met een basic ontwerp en enkele pagina’s kost al gauw 500 tot 1000 euro.

Biedt je ook meteen andere skills aan, zoals SEO copywriting en invulling, Analytics integratie en andere integraties, dan stijgt de prijs al snel.

Ook als je een hele webshop kunt bouwen, kan je de projectprijs stevig opvoeren.

Bekijk zeker even deze website prijs calculator om de prijs voor je project te bepalen.

Welke skills heb je nodig?

  • HTML en CSS
  • WordPress (of een ander CMS platform)
  • Liefst ook SEO

UX Designer of UI Designer

UI design of user interface design’ is het proces waarbij je de interface waarmee klanten en bezoekers in contact komen, optimaliseert.

UX design of user experience design’ is het proces waarbij je de beleving voor gebruikers verbetert of op punt stelt.

Beide begrippen hangen nauw samen, maar zijn toch verschillend.

Niet alleen de interface en experience zijn van belang, maar ook de weg die je bezoeker aflegt en het einddoel.

Als UX of UI designer ontwerp bij dus het hele proces en zorg je ervoor dat de hele gebruikservaring makkelijk en duidelijk is. Zo blijven bezoekers langer en is de kans dat ze uiteindelijke betalende klant worden groot.

Hoeveel verdien je als UX of UI designer?

Een startende UX of UI designer kan zo’n 40 euro per uur aanrekenen.

Experts die al een heleboel ervaring hebben opgedaan, vragen gemiddeld tussen de 50 en 70 euro per uur.

Welke skills heb je nodig?

  • Adobe XD
  • Design skills
  • Psychologie van de digitale gebruiker

Opleidingen

Er zijn momenteel nog weinig UX design opleidingen beschikbaar bij onze partners voor thuisstudie.

Je kunt voorlopig wel een opleiding UX Design volgen bij Syntra.

Ook Skillshare heeft enkele interessante opleidingen.

Grafische vormgeving

Grafische vormgeving is een creatief beroep dat je in principe van overal ter wereld kan doen. Dat zorgt ervoor dat grafische vormgeving de ideale digital nomad job is.

Grafische vormgeving omvat het ontwerpen van logo’s, illustraties, webpagina’s en nog veel meer. De meeste grafisch ontwerpers zijn gespecialiseerd in één of meer van de softwarepakketten van Adobe Creative Cloud. Maar uiteraard: hoe breder je expertise, hoe beter!

Hoeveel verdien je als grafisch vormgever?

Als remote grafisch ontwerper start je vaak aan een lager tarief, maar dat betekent ook wel dat je meteen de kans krijgt om je portfolio verder uit te bouwen. Je bouwt expertise en ervaring op, zodat je later een hoger uurloon kunt aanrekenen.

Heb je eenmaal wat ervaring en een mooi portfolio opgebouwd? Dan kan je als freelance grafisch vormgever tussen de 40 en de 150 euro per uur aanrekenen.

Developer of programmeur

Programmeren kan je lerenu2026 Als je er ietwat de juiste hersenen voor hebt dan!

Zelf begin ik er alvast niet aan, maar programmeurs zijn erg gewild in de remote work community. Heb je een goede kennis van één van de onderstaande programmeertalen, dan kan je alvast starten met solliciteren!

Een front end developer zorgt ervoor dat een ontwerp tot leven komt in de front end van een web applicatie. Ook hier maak je gebruik van verschillende programmeertalen.

De back end developer zorgt ervoor dat databases en achtergrond processen vlekkeloos werken. De front end developer zorgt dat de knoppen, structuur en navigatie werkt (en er exact zo uit ziet als in het ontwerp).

Ook Android en iOS developers zijn erg gewild op de remote arbeidsmarkt.

Maar je kunt ook developer worden van één of meer programmeertalen.

Hoeveel verdien je als remote programmeur?

De vraag naar developers en programmeurs blijft gestaag stijgen. Je bent er dus vrij zeker van dat je een geschikte jobs zal vinden als remote developer.

Als beginnende programmeur ligt het uurloon al meteen vrij hoog. Je kan zo’n 70 tot 90 euro per uur vragen, afhankelijk van de moeilijkheid van de taal die je schrijft.

Heb je al wat meer ervaring opgedaan en weet je exact wat je te bieden hebt? Dan loopt de prijs op tot zo’n 300 euro per uur!

Developer of programmeur is dus een behoorlijk winstgevende thuiswerk job. Het feit dat je dit type job makkelijk vanop afstand kunt doen, zorgt dat het een populaire digital nomad job is.

Welke skills heb je nodig?

Om developer te worden heb je een breed gamma aan skills nodig.

De meeste programmeurs spitsen zich toe op enkele verschillende talen. Maar je begint best met 1 taal om daarna te kijken welke talen je nog meer interesseren.

  • Python
  • PHP
  • Javascript en jQuery
  • Ruby on Rails
  • Java
  • C
  • C#
  • C++
  • Frameworks
  • Webdesign
  • Testen en problemen oplossen
  • Developer tools
  • En nog meer!
10 remote jobs en de skills die je er voor nodig hebt

Digitale marketeer

Als digitale of online marketing expert ga je aan de slag om ondernemingen, producten of websites in de kijker te zetten. Je stelt een marketing plan op en voert dat door zodat je klant meer bezoekers en conversies kan binnenhalen.

Onder de term online marketeer vallen ook andere termen zoals social media marketeer, content marketeer, Facebook ads specialist, …

Zo bestaat de job van online marketeer uit verschillende takken, maar je kunt je ook toespitsen op één specifieke tak.

Hoeveel verdien je als remote digitale marketeer?

Als startende remote online marketeer ligt je uurloon gemiddeld rond de 40 tot 50 euro per uur. Kan je al een heel portfolio vullen en je expertise bewijzen? Dan kan je uurloon stijgen tot 100 euro per uur.

Welke skills heb je nodig?

  • Strategische marketing
  • Business modellen
  • e-business
  • e-marketing
  • Doelgroepen en analyses
  • Marktonderzoek

Social media marketeer

Een social media marketeer voelt zich als een vis in het water op social media. Je weet wat er leeft en hoe de boodschappen op de verschillende kanalen er moeten uitzien.

Social media is je thuisbasis en je wil je er nog meer in verdiepen.

Hoeveel verdien je als remote social media marketeer

Als beginnende social media marketeer bedraagt je uurloon gemiddeld 30 tot 40 euro per uur. Naarmate je meer ervaring opdoet, kan je uurloon stijgen tot zo’n 100 euro per uur.

Welke skills heb je nodig?

  • Organisatie en structuur van social media
  • Social media marketing strategie
  • Engagement, likeability en influence
  • Degelijke kennis van alle platformen
  • Adverteren op alle platformen

Bloggen

Als blogger geld verdienen, is niet meteen de makkelijkste opdracht. Je hebt namelijk behoorlijk wat voorkennis nodig. Ik spreek uit ervaring dat het lang kan duren als je alles nog moet leren.

Toch beginnen erg veel bloggers aan een nieuwe blog met oog op een full time inkomen.

Ben jij van plan om geld te verdienen met bloggen? Dan kies je best eerst ook nog één van de bovenstaande digital nomad jobs om jezelf te onderhouden terwijl je blog groeit.

Hoeveel verdien je als blogger?

Dat hangt van veel zaken af: je niche, je methode van geld verdienen, de structuur van je blog en de leeftijd van je blog. Je moet al behoorlijk goed starten om er snel geld mee te verdienen.

Het startloon is zonder twijfel: 0 euro.

Toch zijn er genoeg bloggers die na enkele maanden of (meestal) jaren, voldoende verdienen om zelfs nog wat te sparen.

Welke skills heb je nodig?

De skills die je nodig hebt, hangen af van de kant die je uit wil met je blog. Er zijn namelijk verschillende opties!

  • Webdesign
  • SEO
  • Social media marketing
  • Affiliate marketing
  • E-commerce

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing ga je producten en diensten van anderen promoten via je eigen kanalen. Voor iedere verkoop die via jouw links plaats vindt, ontvang je een commissie.

Affiliate marketing is een interessante manier om geld te verdienen. De leercurve is wel wat steil en je kunt ervan uit gaan dat je niet meteen geld verdient.

Hoeveel verdien je als affiliate marketeer?

Alweer: dat hangt ervan af.

Wanneer je net begint, verdien je helemaal niet veel. Wanneer je dan eindelijk je eerste commissie van 30 cent binnen haalt, spring je een gat in de lucht. Het begin van je affiliate marketing succes.

Doorwinterde affiliate marketeers verdienen voldoende geld om een Lamborghini en een mobilhome te kopen. Ik kan er geen exacte bedragen op plakken, omdat het beroep en de inkomsten nogal onzeker en veranderlijk zijn.

Welke skills heb je nodig?

  • Webdesign en SEO
  • Online marketing
  • Social media marketing
  • Affiliate platformen

Conclusie - De leukste digital nomad jobs

Ongeacht of je deze digital nomad jobs van op een ander continent wil uitvoeren of je het eerder als een thuiswerk job beschouwt, er zit zeker en vast wel een interessante functie of remote job bij die je op het lijf geschreven is.

Wil je ook weten waar je zo’n remote jobs kunt vinden?

Natuurlijk zijn er nog wel enkele andere jobs die onder deze noemer vallen, maar dit zijn alvast de interessantste.

Oefen jij zelf jouw beroep uit vanuit je luie zetel of de andere kant van de wereld? Laat het ons zeker weten!

Verder lezen!

Praat mee