Online geld verdienen – 18 ideetjes om meteen te beginnen

online geld verdienen

Sommige van onze links zijn affiliatie links. Dat betekent dat wij mogelijk een kleine commissie verdienen wanneer jij iets koopt. Jij betaalt geen cent extra via een affiliatie link!

Steeds meer mensen gaan op zoek naar manieren om online geld te verdienen. Met een milieu van social distancing en faillissementen, zijn we massaal in de ban van digital nomadism en online geld verdienen.

Het is dan ook een droom die uitkomt wanneer je mettertijd vanuit het comfort van je eigen huis een inkomen kan garanderen.

Gelukkig bestaan er verschillende jobs en methodes waarmee je geld kunt verdienen vanuit je eigen huis, met je eigen computer.

Het feit dat je op zoek bent naar manieren om via internet geld te verdienen, getuigt van het feit dat je op de hoogte bent van de voordelen.

 • eindeloos veel mogelijkheden
 • minder transportkosten
 • veilig en contactloos
 • geen investering nodig
 • flexibel werkschema
 • verdien geld van overal ter wereld
 • met de juiste verdienmodellen: word slapend rijk!

18 manieren om online een inkomen te verdienen

Sommige van de online verdienmodellen die we hier opsommen, vallen onder de noemer remote jobs of digital nomad jobs. Het zijn jobs waarbij je tijd voor geld ruilt.

Andere methodes werken volgens het principe van een passief inkomen, waarbij je in de eerste fase hard moet werken, maar daarna geld verdient zonder er uren voor te ruilen.

1. Een digital nomad job

Digital nomad jobs of remote jobs komen in alle vormen en maten. Afhankelijk van je huidige expertise of van je wil om bij te leren, zijn er honderden mogelijkheden. Meestal ga je als freelancer aan de slag voor één of meerdere klanten.

Het gaat van SEO copywriter, tot programmeur en developer. Bekijk zeker ons artikel over de verschillende digital nomad jobs en de skills die je daarvoor nodig hebt. Je vindt makkelijk remote jobs op deze platformen.

Dit zijn enkele voorbeelden van remote jobs die je van overal kan doen:

 • SEO copywriter of freelance schrijver
 • Zoekmachine optimalisatiespecialist
 • Google Ads specialist
 • Social media marketeer
 • Digitale marketeer
 • UX designer
 • Developer
 • Illustrator
 • Consultant
 • Online klantendienst
geld verdienen online

2. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een methode om online geld te verdienen die, met een beetje geluk en trial-and-error, resulteert in een passief inkomen. Het is wel duidelijk waarom, ook in België, affiliate marketing een populaire manier is om een mooie extra of zelfs een compleet inkomen te verdienen.

Na een initiële setup vragen (slim opgezette) affiliate websites weinig onderhoud, terwijl ze toch geld blijven opbrengen.

Om met affiliate marketing te beginnen, heb je in principe niet veel nodig. Je kan affiliate links promoten op een website die je beheert, maar er zijn ook een heleboel affiliate marketeers die links promoten via een YouTube kanaal of via Facebook. Je moet jezelf eerst wel aansluiten bij enkele van de beste affiliate platformen om zo links te kunnen promoten.

Veel internet ondernemers zweren bij het affiliate marketing concept om online geld te verdienen.

Zelf hebben we nog geen opleiding over affiliate marketing gecreëerd, maar je kunt de kneepjes van het vak wel leren in de Internet Succes Gids van Jacko Meijaart. Of wil je een Bol dot com affiliate shop opzetten volgens de richtlijnen van expert Jia Ruan?

3. Online geld verdienen met een eigen blog

Een eigen blog maken is al jaren een online activiteit die hoog op het lijstje staat om online geld mee te verdienen. Toch mispakken veel beginnende bloggers zich aan deze keuze, omdat ze ervan uitgaan dat het een manier is om snel rijk te worden. Voor sommigen is dat ook zo, maar de meeste bloggers doen er enkele jaren over om de kneepjes van het vak te leren en er echt geld mee te verdienen.

De verdienmodellen voor een blog zijn advertenties, affiliate marketing, gesponsorde content, verkoop van e-books, … Noem maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met een blog kan je werkelijk alle kanten uit! Start jij een reisblog, een fashion blog, een vegan food blog, een blog over bloggen, …?

4. Influencer worden

Influencer worden, staat ook in deze lijst omdat het een droom is voor vele jongeren. En effectief: er zijn een heleboel influencers die bakken geld verdienen door hun online activiteiten.

Enkele jaren geleden werd je nog Instagram influencer, maar ondertussen steken de TikTokkers de Insta helden voorbij.

Influencers verdienen geld door bijvoorbeeld producten te promoten bij hun volgers. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je een redelijk groot en loyaal publiek hebt!

Online geld verdienen - 18 ideetjes om meteen te beginnen

5. Vloggen

Dat we het in de alinea hierboven nog niet over YouTubers hebben gehad, is wel duidelijk. Ook vloggers of YouTubers verdienen vaak een stevige portie geld met hun video kanaal.

Ook hier komt het geld binnen dankzij advertenties, maar ook door producten te promoten voor bedrijven. Er wordt in eerste instantie wel van je verwacht dat je veel volgers hebt die interactief omgaan met je content.

6. Online cursus maken

Een online cursus maken is een heel interessante manier om een passief inkomen te vergaren. Heb je expertise of kennis over een bepaald onderwerp? Dan kun je er een cursus over maken. Iedereen heeft bepaalde skills die anderen niet hebben of waar anderen naar op zoek gaan.

Kun jij super goed gitaar spelen en kan je dat ook overbrengen naar je publiek? Of ben je een kei in het programmeren van apps?

Er bestaan enkele interessante platformen die je kun gebruiken om makkelijk en stap-voor-stap een complete online cursus te publiceren… en er geld mee te verdienen natuurlijk. Denk maar aan Thinkific, Podia of Teachable.

7. E-book schrijven

Een e-book schrijven is een hele goede manier om online geld te verdienen, zeker wanneer je boek populair blijkt te zijn. Vaak worden e-books gepubliceerd door schrijvers van fictie, maar het gebeurt nog vaker dat een blogger of influencer een e-book schrijft over de niche waarin die actief is.

Je hoeft helemaal geen eigen website te hebben om een e-book te publiceren. Er bestaan verschillende platformen, zoals SmashWords of Lulu.

8. Advertenties

Advertenties zijn vooral handig wanneer je zelf een online uitlaatklep hebt, zoals een blog of YouTube kanaal. Door advertenties te tonen aan je bezoekers kun je je inkomen uitbreiden.

Heb je weinig website bezoekers? Dan kan je eventueel starten met het tonen van Google Adsense. Heb je een paar extra bezoekers? Dan kan je gaan profiteren van interessante advertentie bedrijven die je helpen met het optimaliseren van je opbrengsten, zoals Ezoïc.

geld verdienen met advertenties

9. Gesponsorde inhoud

Geld verdienen met gesponsorde inhoud is een online verdienmodel dat door veel influencers en bloggers wordt toegepast. Of je nu een groot aantal volgers hebt op social media, of je hebt een populaire blog over gaming, gesponsorde inhoud is een goede manier om extra geld te verdienen.

Je publiceert op jouw kanaal of website unieke content waarin je een product of bedrijf promoot en krijgt daar geld voor. Het te verdienen bedrag is sterk afhankelijk van je onderhandel skills en je publiek.

10. Dropshipping

Dropshipping is een manier om online geld te verdienen die ik zelf een tijdje overwogen heb. Maar ik heb het niet geprobeerd.

Bij dropshipping verkoop je via je eigen webshop producten van iemand anders. Jij bepaalt hoeveel je extra vraagt bovenop de vraagprijs van de verkoper en kiest dus zelf hoeveel je wil verdienen aan een verkoop. De verkoper stuurt het product rechtstreeks naar de klant zonder dat jij een voorraad hoeft bij te houden.

Het idee lijkt leuk, maar met een dropshipping store ben jij wel verantwoordelijk voor het ontvangen van betalingen, retours en wanneer je klanten met een probleem zitten, ben jij het eerste aanspreekpunt.

Voor veel online entrepreneurs is dropshipping een bijzonder winstgevend verdienmodel.

11. Crypto currency

Cryptocurrency wordt steeds populairder. Internet ondernemers handelen niet meer per se in goudstaven. Ze handelen in aandelen met cryptocurrency.

Zelf hebben we er geen ervaring mee om online geld te verdienen met cryptocurrency, maar in deze Crypto Masterclass kun je alles leren over deze relatief nieuwe markt.

online geld verdienen met cryptocurrency

12. Software bouwen en verkopen

Naast het schrijven van een e-book of het creëren van een online cursus, kan je ook een ander digitaal product maken of programmeren. De meeste digitale producten zijn software of handige tools om een berekening te maken. Ook met het maken van apps kan je geld verdienen.

Een mooi voorbeeld is het populaire Fitness Blender programma dat een heel aanbod aan fitness tutorials, maaltijdplannen en andere gezondheid gerelateerde producten verkopen via hun website.

13. Solliciteer bij een remote company

Steeds meer bedrijven gaan helemaal remote en die trends hopen we in de toekomst te zien groeien. Remote companies werken met medewerkers die van overal ter wereld kunnen werken. Jij kunt dus je job uitoefenen waar je maar wil.

Vaak is het ook mogelijk om deeltijds een job uit te oefenen. Sommige remote companies werken met een contract waarbij je in loondienst kan werken, terwijl anderen zullen vragen om als freelancer aan de slag te gaan.

Bekijk hier de beste websites om een remote job te vinden.

14. Fysieke producten verkopen via een webshop

Ben je artiest, ontwerper of maak je andere interessante producten? Met Shopify kan je makkelijk zelf een webshop opzetten. Wanneer je jouw eigen fysieke producten verkoopt, moet je natuurlijk wel zelf de betalingen ontvangen en producten verzenden.

Ook Etsy is een interessant platform eigen of handgemaakte producten online te verkopen.

15. Fotografie online verkopen

Heb je duizenden foto’s van vlinders of bruggen op je harde schijf staan? Nee hoor! Het mag ook iets anders zijn. Als je erin slaagt om voldoende commercieel bruikbare foto’s te produceren en aan te bieden bij een stockfoto website, dan kan je een mooi bedrag bijverdienen door je foto’s te verkopen.

Verwacht niet vanaf de eerste dag honderden euro’s, want een stockfoto levert je meestal minder dan 1€ per sale op. Je moet dus al behoorlijk wat foto’s verkopen om ervan te kunnen leven.

Heb je talent voor fotografie en heb je zin om op zoek te gaan naar het type foto dat populair is op stockfotografie websites? Dan kun je hier zeker en vast een bijkomend inkomen mee opbouwen.

online fotos verkopen

16. Online T-shirts ontwerpen

Duizenden digital nomads en online entrepreneurs verdienen geld door coole designs te ontwerpen voor T-shirts, mokken, rugzakken, etc.

Platformen als Zazzle laten toe dat je een verkopers account aanmaakt om er dan je designs te uploaden. Zazzle is dan ook een goed platform om eens te testen of deze vorm van online geld verdienen iets voor jou is.

Naast T-shirts en koffiekoppen kun je ook gsm hoesjes, uitnodigingen en andere cadeau items designen.

Online tshirts verkopen

17. Online lesgeven

Backpackers en digitale nomaden verdienen vaak hun brood door online les te geven. In de meeste gevallen gaat het over online Engelse les, maar je kunt op sommige platformen ook online Nederlandse les geven.

Hoe groter je expertise, hoe meer geld je kunt verdienen met online lesgeven.

Met dit verdienmodel krijg je geld per gewerkt uur en het is dus geen vorm van passief inkomen.

Online geld verdienen - 18 ideetjes om meteen te beginnen

18. Investeren in online vastgoed

Goed draaiende websites en populaire domeinnamen worden vaak voor grote bedragen verkocht.

Investeren in online vastgoed kan gebeuren in de vorm van ‘website flipping’, maar je kunt ook investeren in domeinnamen die je denkt dat populair gaan worden.

Website flipping is een vrijwel onbekende term in Vlaanderen, maar de rest van de wereld speelt wel al mee. Je gaat zelf op zoek naar een goed domein en bouwt een goed scorende website uit. Wanneer de website waarde begint te krijgen, verkoop je die verder.

Andere manieren om te investeren in online vastgoed kan ook door domeinnamen op te kopen die veel waard zullen worden. Ben je en hype voor? Dan kun je domeinnamen kopen die met de hype te maken hebben. Op het moment dat de domeinen populair worden, verkoop je ze weer voor meer geld.

We hebben zelf geen ervaring met dit verdienmodel.

Spreid je eieren over verschillende mandjes

Alle verdienmodellen om online geld te verdienen die we in dit artikel vermelden, zijn goede opties om een extra inkomen te verdienen. De meeste manieren vragen wel wat tijd en inspanning voordat je er echt voldoende geld mee kan verdienen. Om die reden doe je er goed aan om je eieren te verspreiden over verschillende mandjes.

 • Zet een blog op en vul die met kwalitatieve inhoud
 • Monetize je blog met advertenties en affiliate marketing
 • Upload 100 afbeeldingen op een stockfotografie site
 • Solliciteer bij een remote bedrijf

Probeer zeker een paar dingen die je aanspreken om de kans op een goed inkomen te vergroten.

Conclusie - begin nu met online geld verdienen

Wil je online geld verdienen? Dan start je best vandaag meteen al één van deze ideetjes op. De meeste verdienmodellen werken niet van vandaag op morgen. Je doet er dus zeker goed aan om zo vroeg mogelijk te starten!

Ken je nog manieren om online geld te verdienen? Laat het ons weten!

Verder lezen!

Praat mee