Beste online notitie app voor creatievelingen

Beste online notitie app voor creatievelingen

Sommige van onze links zijn affiliatie links. Dat betekent dat wij mogelijk een kleine commissie verdienen wanneer jij iets koopt. Jij betaalt geen cent extra via een affiliatie link!

MilaNote is een productiviteitstool en online notitie app voor creatievelingen. Ik kreeg een tijdje geleden de vraag of ik de app misschien wou uittesten. Met een notitie app die bovendien ook nog eens super interessante features heeft, kun je mij altijd verleiden. Dus ik testte Milanote uit. Om dat te doen, kreeg ik de Pro versie gratis aangeboden.

Alvast een tipje van de sluier: Milanote heeft al een vaste plek op mijn MacBook en smartphone.

Ik som eerst even op wat ik zo cool vind aan MilaNote. Het is een set features die ik zelf heel interessant vind om de chaos in mijn hoofd een beetje een plaats te geven.

Visueel plannen en organiseren

Helemaal bovenaan!

Visueel notities maken is een zalige feature en ik hou ervan om mijn gedachten op die manier te ordenen. In het voorbeeld hieronder zie je hoe je perfect een road trip kunt plannen met Milanote.

Ik heb een kaart toegevoegd als achtergrond en daar enkele to-do dingetjes bij geschreven.

Leuk voor het plannen van een trip, maar ook voor een heleboel andere toepassingen…

Visueel plannen

Moodboards maken

Milanote is een robuuste tool om moodboards mee te maken. Het feit dat je afbeeldingen, notities en iconen overal in je werkveld kunt plaatsen, geeft je enorm veel vrijheid. Je richt het board in zoals je zelf wil.

Voor moodboarding en andere creatieve processen waarbij je kleurcodes gebruikt, is het ook erg handig dat het typen van een kleurcode meteen een afbeelding van die kleur creëert.

Moodboard maken

Overzichtelijke storyboards maken

Storyboards zijn handig bij het bedenken van een script, een reclamefilmpje, een schattenjacht voor je kinderen, … Visualiseer je gedachten op een mooi uitgewerkte en overzichtelijk bord.

Voor schrijvers zijn er ook toffe mogelijkheden om een verhaallijn uit te werken of om een fictieve wereld in te visualiseren.

storyboard maken
Storyboard maken

Drag en drop vrijheid met notities en foto’s

De drag en drop vrijheid die Milanote biedt, is geweldig en het is één van de belangrijkste aspecten die ik zo tof vind. De meeste andere notitie apps geven je niet deze visuele voorstelling en vrijheid om blokken in het rond te slepen en met elkaar te verbinden.

fictieve wereld visualiseren

Super veel notitie bord templates

Zelf heb ik wel eens moeite met het digitaal visualiseren van mijn gedachten. De tientallen templates die je krijgt aangeboden voor verschillende denkprocessen en designprocessen zijn voor mij dus een grote hulp!

De verschillende templates zijn gegroepeerd aan de hand van de groep gebruikers. Zo zijn er templates voor deze creatievelingen, maar het blijft natuurlijk niet beperkt tot deze groep!

 • Agencies
 • Film en tv makers
 • Game designers
 • UX en UI designers
 • Grafisch ontwerpers
 • Fotografen
 • Illustratoren
 • Schrijvers
 • Bloggers
 • Marketeers
 • Studenten

Snelle notities maken met je smartphone

Met de Milanote app kun je snel en makkelijk notities schrijven of kopiëren en plakken. Wanneer je later je computer gebruikt, kun je de notities op de juiste plaats zetten.

De app zelf is iets minder uitgebreid dan de desktop tool. Het platform is momenteel ook vooral gericht op designers en agencies die de borden op hun computer gebruiken.

Extraatjes die leuk zouden zijn

Hoewel ik super tevreden ben met de app, zijn er altijd wel van die kleine dingen die je anders zou willen zien. Voor Milanote is dat natuurlijk niet anders.

Ik merk wel dat de items die ik gevonden heb, echt kleine details zijn. De basis zit alvast goed en dat is altijd fijn om mee te starten.

 • Afbeeldingen vastzetten als full screen achtergrond. Nu wil de app steeds de achtergrondafbeelding bewerken wanneer ik tussen de kaartjes klik.
 • Kolommen en kaarten compleet inkleuren
 • Nog meer vrijheid over lettertypes en groottes

Milanote prijzen en features

Je kunt Milanote gratis uitproberen voor onbepaalde duur. Je bent enkel beperkt in het aantal kaartjes dat je kunt gebruiken met de gratis versie. Dat zijn er momenteel 100. Met 100 kaarten kun je al wel een eind op pad.

Vind je de app even leuk als ik, dan bestaat de kans dat je moet upgraden naar een ongelimiteerde Pro account. Die kost 9,99 US dollar per maand.

Om deze review te kunnen schrijven, kregen we een gratis Pro account aangeboden. Na mijn uitgebreide test heb ik alvast besloten dat ik de app wil houden en we gebruiken Milanote momenteel al om toekomstige reisjes te plannen, onze websites te organiseren, notities te maken, …

Kortom: de ideale online notitie app voor creatievelingen

Kort samengevat: Milanote is een super toffe online notitie app voor de creatieve geest. Slaag je er niet in om je gedachten visueel op papier te krijgen? Dan is deze app er zeker eentje voor jou.

Ik ben alvast helemaal gek van deze app. Ik heb zelfs al mijn notities in OneNote en Evernote alvast overgehaald naar Milanote, dus dat is een blijver!

Verder lezen!

Praat mee