8 goede redenen waarom content marketing interessant is

8 goede redenen waarom content marketing interessant is

Sommige van onze links zijn affiliatie links. Dat betekent dat wij mogelijk een kleine commissie verdienen wanneer jij iets koopt. Jij betaalt geen cent extra via een affiliatie link!

Content marketing is, vandaag de dag, een belangrijk onderdeel van iedere marketing campagne. Het is dan ook één van de belangrijkste types van digitale marketing.

Je ziet het bij van die grote bedrijven die gebruik maken van advertenties die een diepe indruk achterlaten. Behalve een excellente visuele marketing, maken deze bedrijven ook gebruik van slimme content marketing… omdat ze weten waarom content marketing zo belangrijk is!

We hebben het in België nog niet helemaal begrepen, maar het besef dat waardevolle content vitaal is voor ieder bedrijf, begint stilaan te groeien.

Daarom sommen we hier nog een keertje enkele goede redenen op waarom content marketing interessant is, ook voor jouw onderneming!

Je bouwt een vertrouwensrelatie op met je klant

Slimme en geoptimaliseerde content is nuttig en leerrijk voor de bezoekers van je website. En dat zorgt er voor dat je bezoekers je steeds meer gaan vertrouwen!

Zorg er voor dat je content creëert waar jouw bezoeker iets aan heeft. Deze inhoud kan zich in verschillende vormen manifesteren, zoals een blog artikel of een how-to video. Er bestaan dus verschillende soorten content om je doelgroep mee te bereiken.

Het allerbelangrijkste is dat je content moet afgestemd zijn op je publiek.

Verkoop jij gordijnen? Dan is een duidelijke video over hoe je gordijnen makkelijk en snel kunt ophangen een fantastisch idee.

Ben je chocolatier? Dan is een blog artikel met enkele goed geselecteerde foto’s over de herkomst van cacao eerder het type content waar je mee kunt starten.

Internetgebruikers vinden op die manier het antwoord op hun vraag via jouw website. Daardoor gaan ze jouw merk leren kennen en ze gaan je automatische een beetje beginnen te vertrouwen, want jij levert namelijk interessante antwoorden op hun vragen!

Meer conversies met goede content

Conversies is uiteindelijk toch het doel waar we allemaal naartoe werken!

En die conversies zijn voor een groot deel terug te brengen naar het vertrouwen dat je reeds opgebouwd hebt tijdens de vorige stap.

Wanneer je bezoekers ervan overtuigd zijn dat jij een leider bent in jouw niche of werkveld, zijn ze sneller geneigd om ook meteen via jou een aankoop te doen.

Ook de opbouw van je landingspagina’s, call-to-action knoppen en formulieren is een interessante manier om meer conversies te krijgen. Zorg ervoor dat je content publiceert die interesse opwekt bij je lezers, ook voor je landingspagina’s die bedoeld zijn om te converteren.

Het is belangrijk dat je door middel van je content aan je lezer vertelt wat die als volgende stap moet doen!

Bereik klanten in iedere fase van het koopproces

Door gebruik te maken van verschillende types content, kun je inspelen op de verschillende fases die je klanten als koper doorlopen.

Zo begint iedere verkoopcyclus namelijk met een probleem waarvoor een oplossing gezocht wordt. Klanten beginnen dingen op te zoeken en zich te informeren.

Daarna worden je klanten zich steeds meer en meer bewust van de beschikbare mogelijkheden en oplossingen. Ze gaan vergelijken.

Voordat ze tot een aankoop overgaan, moeten ze toch nog eventjes over die schreef getrokken worden. Je moet ze overtuigen en verleiden om voor jouw product te kiezen.

Met een goede content marketing strategie kun je deze klanten bereiken tijdens iedere fase van de cyclus. 

Ben jij er al bij vanaf de allereerste fase? Dan is de kans groot dat jouw merk alvast aan vertrouwen gewonnen heeft! 

Content marketing is goedkoper dan traditionele marketing!

Een goede reden waarom content marketing de juiste keuze is voor veel ondernemers, is het kostenplaatje.

Een slim opgezette content marketing strategie is een stuk goedkoper dan traditionele marketing. 

Met goed uitgevoerde content marketing en een beetje geduld, bereik je vaak betere resultaten dan met een advertentiecampagne op een competitief keyword.

Je moet er wel rekening mee houden dan content marketing geen communicatie techniek is die van vandaag op morgen plots resultaten voor je bedrijf oplevert. Het kan makkelijk enkele maanden duren voordat je effectieve resultaten ziet, maar je mag er dan wel van uit gaan dat die resultaten ook langer voelbaar zijn!

Een goede SEO copywriter die zowel verstand heeft van tekst, als van dé ultieme SEO technieken en content marketing technieken, kost je een stuk minder dan de tientallen advertenties die je moet laten lopen om een even groot publiek te bereiken!

Goede content: betere SEO ranking

Goede content heeft meer dan 1 voordeel en dat is ook meteen de reden waarom content marketing ook dit jaar weer helemaal in de lift zit.

Die top content geeft jouw bedrijf en website dan ook meer kansen om te scoren.

 • Zoekmachines houden ervan dat je regelmatig verse content deelt
 • Goede inhoud wordt veel vaker gedeeld op social media
 • Meer nuttige content vergroot je autoriteit
 • Bezoekers blijven langer op je website

Al deze voordelen zorgen ervoor dat Google jouw website hoger zal inschatten, beter zal ranken, en jouw website dus onder de ogen van meer potentiële klanten verschijnt!

Types content marketing: er zit zeker iets voor jou bij!

Er bestaan tientallen types content marketing en er zit vast wel een methode bij die bij jezelf en je publiek in de smaak zullen vallen.

 • Blog berichten
 • Video
 • Podcast
 • Social Media marketing
 • Email marketing
 • Ebooks

Je kunt ook gebruik maken van verschillende kanalen om je content bij je doelgroep te brengen. Zo kun je marketing uitvoeren via:

 • Je eigen website
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • LinkedIn
 • Google
 • Email

Grotere reach dan traditionele marketing

Hoewel je met een traditionele reclamespot op de lokale radio nog steeds wel een bepaald publiek bereikt, blijkt toch dat traditionele marketing tegenwoordig niet meer zo effectief is als vroeger.

Mensen hebben meer toegang tot het internet en laten zich niet zomaar overhalen door een advertentie. Ze willen informatie en die zoeken ze via Google.

Als jij dus in Google aanwezig bent, bereik je simpelweg de hele wereld!

Je kunt met traditionele marketing dan ook niet echt je doelgroep bepalen. Je stuurt eigenlijk blind een boodschap uit en hoopt dat je toekomstige klanten het ook opmerken.

Met online marketing en content marketing bereik je exact die mensen die je graag wil bereiken. Je maakt gebruik van keywords en kanalen waarvan je weet dat ze meer effect hebben.

Consumenten zijn immuun geworden voor traditionele marketing

Om nog even verder te gaan over de traditionele marketing en je een extra reden te geven waarom content marketing steeds populairder wordt, …

Mensen zetten de radio of televisie af wanneer er reclame is. Ze kijken recht over de advertenties in kranten en magazines. Ze zijn immuun voor reclame en herkennen de reclameblokken al vanop 10 kilometer afstand.

Klanten binnenhalen doe je niet meer met loze beloftes en cliche reclameblokjes. 

Nee, je overtuigt hen met de juiste content! Of die inhoud nu een grappige video is, een onderhoudend blog artikel of een uitgebreide gids over hondenspeeltjes: je houdt hun aandacht vast met iets wat hen boeit of wat hun probleem verhelpt.

Conclusie: waarom content marketing interessant is!

Zoals je kunt lezen in dit artikel, is content marketing een interessante strategie om je online vindbaarheid te verhogen en om klanten warm te krijgen voor jouw merk.

Je kunt gebruik maken van verschillende manieren en content types die het best passen bij jouw doelgroep.

Ook je content moet aangepast zijn aan je doelgroep. Geef jouw publiek wat ze nodig hebben en ontdek zelf waarom content marketing ook voor jouw onderneming interessant is!

Internetgebruikers zijn kritisch en gaan op onderzoek uit voordat ze een beslissing nemen.

Benader potentiële klanten tijdens de verschillende fases van het koopproces en zorg er voor dat jouw product of dienst zo snel mogelijk op hun verlanglijstje staat!

Verder lezen!

Praat mee