Freelance SEO Copywriter – Essentieel om te scoren in Google

Iedere goed scorende website maakt gebruik van slimme SEO copywriting om hoger te scoren in zoekmachines. Huur daarom een ervaren SEO copywriter in om je online content te optimaliseren.

Je web teksten moeten potentiële klanten informeren over je service of product. Maar je wil natuurlijk wel dat die informatie gevonden wordt!

Door jouw web teksten te optimaliseren voor online vindbaarheid, zorgen we er voor dat jouw website beter scoort in zoekmachines.

Goed ranken in zoekmachines!

Een SEO copywriter houdt rekening met een combinatie van factoren die ervoor zorgt dat jouw pagina of hele website hoog scoort in zoekmachines.

Een goede copywriter houdt dan ook met tal van zaken rekening bij het produceren van web content.

We doen meer dan enkel de woorden aan elkaar plakken!

Keyword research

Ik ga op zoek naar de juiste keywords die het best passen bij jouw onderneming en jouw specifieke doelgroep. Hier mee bereik je de juiste personen die interesse tonen in jouw product of dienst.

Gebruik van keywords

Die keywords worden op strategische wijze gebruikt in web teksten. Bovendien maak ik ook gebruik van gerelateerde keywords en andere technieken die zorgen voor een betere ranking.

Content voor humans

Natuurlijk schrijf ik niet alleen om te scoren in zoekmachines! Alle woorden worden goed overwogen en ook de plaatsing gebeurt minutieus, zodat de teksten vlot en overtuigend zijn voor de lezer.

De juiste mensen bereiken met de juiste woorden?

SEO copywriting in the long run!

SEO copywriting is geen activiteit waarmee je op 1 dag resultaten ziet. Pagina’s die hoog scoren in zoekmachines hebben vaak veel tijd en moeite gekost om die positie te behalen.

En dat geldt ook voor jouw website!

Behalve overtuigende pagina’s en goede content, moet je je blijven inspannen om vertrouwen en autoriteit uit te stralen.

Ik raad klanten dan ook aan om regelmatig een blog artikel te publiceren. Zo toon je zowel aan zoekmachines als internetgebruikers je expertise en devotie!

Blog artikels

Sterke websites die goed scoren, zowel in zoekmachines als op gebied van conversies en leads hebben 1 ding gemeen: ze hebben allemaal een professionele blog!

Autoriteit en vertrouwen

Een blog met nuttige tips, interessante weetjes, how-to guides, … is een succesvolle toepassing om je website te laten groeien en floreren.

Topic clusters

Topic clusters zijn clusters van pagina’s en artikels die je autoriteit over het onderwerp versterken.

Stappenplan van een SEO copywriter

Om jouw website goed te laten scoren met de juiste content, doorlopen we enkele stappen:

1. Overleg

Eerst wil ik graag jouw bedrijf, je dienst, product en doelgroep een beetje beter leren kennen!

Wie zijn je ideale klanten en wat gaat er in hen om? Hoe werken jouw producten of diensten en welk probleem lossen ze op voor je cliënteel?

2. Keyword research

Ik gebruik de woorden die jouw potentiële klanten gebruiken om jouw dienst te vinden op het internet.

Naast nodige keywords, gebruik ik ook gerelateerde zoekwoorden om je website nog beter te doen scoren. Ik houd ook rekening met de zoekintentie van je doelgroep

3. Essentiële content

Eerst start ik met de hiërarchie van de website en bouw ik alle afzonderlijk pagina’s op met de juiste tekst. Ook technische SEO is van belang om je website te laten scoren

4. Content strategie

De juiste onderwerpen worden geselecteerd en samen stellen we een digitale content strategie op. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende soorten content om jouw doelgroep te bereiken

5. SEO copywriting en content creation

Met de nodige portie extra keyword research en SEO optimalisaties creëer ik de content die je nodig hebt om je website uit te bouwen.

Alle benodigde content staat op tijd klaar en wordt met regelmaat gepubliceerd op het internet

6. Content marketing

Voor de content marketing worden verschillende digitale kanalen gebruikt, zoals social media, forums, …. Maar ook conventionele marketing kanalen zijn een optie, afhankelijk van de bedrijfstak en doelgroep

7. Opvolging en rapportage

Daarna bekijk ik de statistieken en ranking voor de afzonderlijke pagina’s. Indien nodig worden er aanpassingen gemaakt.

Welke pagina’s scoren goed en wat kan er nog verbeterd worden om meer conversies binnen te halen?