Op zoek naar een goede SEO tool voor zoekwoordenonderzoek? En wil je ook goed in de gaten houden hoe jouw website presteert op gebied van SEO? Maak gebruik van krachtige SEO tools om snel en makkelijk te achterhalen hoe je rankt voor je geselecteerde zoekwoorden en wie er naar je website linkt.
Voor de analyse en opvolging van SEO bestaan er honderden verschillende tools die je kunt gebruiken om allerlei data te analyseren. Er is zelfs zoveel data beschikbaar dat je uiteindelijk overweldigd wordt door het grote aanbod.
Zelf gebruikte ik tientallen verschillende tools om te achterhalen hoe mijn website presteerde, tot ik uiteindelijk de stap zetten om te investeren in 1 krachtige tool die de taak van 5 verschillende SEO tools op zich nam.
Mangools: 5 krachtige SEO tools in 1
Mangools is een all-in-one SEO tool die een heleboel taken vlotjes van je overneemt.
In dit artikel ontdek je wat Mangools voor je kan doen en of de tool dat ook goed doet! Ik ben de trotse eigenaar van een Basic plan, maar ben er zodanig tevreden van dat ik zeker zal upgraden naar het Premium plan wanneer mijn huidige behoefte stijgt. Ik gebruik Mangools voor 2 nieuwere websites die nog moeten groeien. Voorlopig is het Basic plan dus voldoende.
Wat is Mangools?
Mangools is een set SEO tools van Slovaakse makelij. Het bedrijf begon met de creatie van KWFinder: een super krachtige keyword research tool. Daarna kwamen er nog 4 interessante tools bij:
- KWFinder – keyword research tool voor zoekwoordenonderzoek
- SERP Checker – analyseert de huidige zoekresultaten per zoekwoord
- SERP Watcher – volgt de ranking van je zoekwoorden op
- LinkMiner – uitgebreide backlink analyse
- Site Profiler – analyseert een site op SEO factoren
De Mangools tools zien er super gestroomlijnd uit en zijn aangenaam om mee te werken. Deze jongens houden ook rekening met de interface en niet alleen met de functionaliteit!
KWFinder - Keyword research tool
KWFinder is de eerste en belangrijkste tool van Mangools. Deze tools is voor de meeste gebruikers de tool die ze als eerste testen. Het is dan ook één van de eerste stappen in je SEO stappenplan.
KWFinder werkt min of meer zoals andere keyword research tools:
- je typt je zoekwoord in de zoekbalk
- bepaal je taal en eventuele locatie
- je krijgt een heleboel interessante informatie!
Informatie over je zoekwoord
In de rechterkolom krijg je informatie te zien over je zoekwoord.
De moeilijkheidsgraad van je gekozen zoekwoord geeft aan hoe moeilijk het zal zijn om te ranken voor dat zoekwoord. In de screenshot zie je dat ‘SEO tools’ een moeilijkheidsgraad van 46/100 heeft. Scoren is mogelijk, maar niet super makkelijk.
Naast de moeilijkheidsgraad zie je een grafiekje met de trend voor het zoekwoord doorheen de tijd.
SERP overzicht: de huidige zoekresultaten
Onder de informatie over je zoekwoord krijg je een klein overzicht van de huidige zoekresultaten pagina of SERP (Search Engine Results Page)
Hier kun je al vluchtig kijken naar de resultaten die momenteel scoren voor jouw zoekwoorden.
Die SERP kun je verder uitspitten met de SERP Checker (de volgende tool)
Zoekwoord variaties
KWFinder geeft je ook een heleboel zoekwoord varianten die interessant zijn om je uiteindelijke zoekwoord te vinden.
Bij andere tools die ik al geprobeerd heb, zijn deze resultaten soms erg fout en ongerelateerd. Ik ben dus tevreden met de relevante zoekwoord varianten die KWFinder me geeft!
In het Basic plan krijg je automatisch 200 varianten te zien, wat al behoorlijk goed is. Met het Premium plan krijg je 700 varianten te zien.
Deze functie toont je varianten op het zoekwoord dat je hebt ingevoerd. Dat is erg interessant omdat je niet altijd van de eerste keer een haalbaar zoekwoord ingeeft. Deze tool geeft je dus nieuwe ideetjes die misschien een betere match zijn voor jouw content.
Bovendien loont het ook om meerdere zoekwoorden te gebruiken per artikel of blog post.
In tegenstelling tot veel keyword research tools, geeft KWFinder je effectief gerelateerde zoekwoorden en niet simpelweg zoekwoorden met een extra woord ervoor of erachter. KWFinder gaat lateraal op zoek naar relevante zoekwoorden en dat zorgt voor een hele berg toegevoegde waarde binnen deze tool.
Er bestaan wel een hele boel zoekwoorden tools die je meer varianten geven, maar dat is naar mijn mening niet het belangrijkste. Ik wil niet veel zoekwoorden, ik wil goede zoekwoorden!
Informatie over de zoekwoord variaties
In één oogopslag kun je een heleboel informatie zien over de gevonden varianten:
- Zoek trend van het zoekwoord doorheen de tijd
- Zoekvolume
- Moeilijkheidsgraad om te ranken
- Cost Per Click
- Pay Per Click
Zoekwoord variaties filteren
De zoekwoord varianten filteren is een erg nuttige tool.
Met deze tool kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel varianten te zien die een hoog zoekvolume hebben.
Ben je op zoek naar long tail zoekwoorden? Dan kun je een minimum aantal woorden opgeven.
Deze filters kun je gebruiken:
- zoekvolume
- Pay Per Click
- Cost Per Click
- Moeilijkheidsgraad
- Aantal woorden
- Woorden die zeker in het zoekwoord moeten zitten
- Woorden die niet in het zoekwoord mogen zitten
Extra opties bij je zoekwoordenonderzoek
KWFinder geeft je ook de mogelijkheid om zoekwoord variaties te vinden op basis van functies die zoekmachines gebruiken.
Zo kun je een autocomplete functie gebruiken. De autocomplete functie doet min of meer hetzelfde als wat Google ook doet wanneer je begint te typen in de zoekbalk, maar dan met extra informatie. Deze functie vult jouw zoekwoord aan met andere woorden en helpt je dus om te achterhalen wat internetgebruikers vaak typen achter het zoekwoord. Dit helpt je bij het vinden van long tail keywords.
De ‘Questions’ functie reflecteert de ‘Mensen vragen ook’ box die je in Google ook terug vindt. Door deze vragen te bekijken (en beantwoorden) maak je meer kans om te ranken om deze vragen in de ‘Mensen vragen ook’ boxen.
Zoeken op domein
KWFinder heeft ook een optie om zoekwoorden te analyseren op basis van de domeinnaam. Deze functie is super tricky, maar interessant. Het geeft je zomaar inzicht in de zoekwoorden waar je concurrent zoal op scoort… en hoe!
In deze screenshot zie je bijvoorbeeld de zoekwoorden waar de populaire reis website The Culture Trip voor scoort. Dit is kostbare informatie!
KWFinder conclusie
KWFinder van Mangools is een super goede tool voor zoekwoorden onderzoek.
Deze zoekwoorden tool staat voor mij bovenaan de lijst van beste keyword research tools! Het is één van de top tools die momenteel beschikbaar zijn. De meeste SEO specialisten zijn onder de indruk van KWFinder en gebruiken Mangools zelfs alleen al voor dit deel van de SEO suite.
KWFinder is voor de meeste website eigenaars de belangrijkste reden om te kiezen voor Mangools.
Probeer KWFinder meteen uit!
SERP Checker - Analyse van de zoekresultaten
SERP Checker is de tweede tool van Mangools. Deze tool is een prachtige aanvulling op de KWFinder tool. Je kunt er namelijk de huidige zoekresultaten pagina mee onderzoeken.
Met SERP Checker krijg je een complete analyse van de resultaten die zich op dat moment bovenaan de Search Engine Result Page bevinden.
Zoekwoord informatie
Eerst en vooral krijg je informatie over het zoekwoord zelf:
- Moeilijkheidsgraad van het zoekwoord
- Impact van Google features op de zoekresultaten (lager is beter)
- Aantal zoekresultaten voor het zoekwoord
- Informatie over de aanwezigheid van betaalde ads in de zoekresultaten
- Informatie over de aanwezigheid van gerelateerde zoekopdrachten
In deze screenshot zie je informatie voor de zoekopdracht ‘stockfotografie’.
- Het zoekwoord is ’Still Easy’ om op te ranken.
- Er zijn niet te veel afleidingen in de SERP pagina die je organische Click Through Rate beïnvloeden.
- Er zijn 10 miljoen zoekresultaten voor dit zoekwoord.
- Je vindt betaalde advertenties aan de ‘Bottom’ van de SERP.
- Er zijn ook gerelateerde zoekopdrachten onderaan de pagina.
SERP Features impact
SERP Features impact is een cijfer dat Mangools voor je berekent. Dit cijfer geeft aan hoeveel informatie en afleiding er aanwezig is in de resultatenpagina.
Deze features kunnen dingen zijn zoals:
- Top stories
- Featured snippets
- Mensen vragen ook
- Gerelateerde zoekopdrachten
- Betaalde advertenties
Al deze features leiden de aandacht van internetgebruikers af. Zo verkleint de kans dat er op jouw zoekresultaat geklikt wordt.
Analyse van de rankende resultaten
Daarna krijg je een complete analyse van de resultaten die momenteel ranken voor je zoekwoord. Het begint met de SEO headline en URL. De SEO meta beschrijving kan je niet zien.
Daarna krijg je een heleboel informatie waarvan je het meeste niet echt nodig hebt. Het is misschien wat veel, maar we houden het maar op: liever te veel dan te weinig?
Zichtbaarheid van het zoekresultaat
Het oogje in de eerste kolom geeft weer of het zoekresultaat zichtbaar is boven de vouw. Afhankelijk van het aantal ads of de locatie van het zoekresultaat, zien internetgebruikers dit resultaat meteen, of moeten ze scrollen om het te zien.
Bij sommige zoekacties is zelfs het eerste organische zoekresultaat niet zichtbaar voor internetgebruikers. In deze screenshot zie je hoe onze reis website op de 2de plaats rankt voor een competitief zoekwoord, maar niemand ziet het zonder te scrollen. Er staan namelijk een heleboel andere dingen boven de vouw!
Met deze gegevens hou je dus best even rekening wanneer je jouw zoekwoord selecteert. Het kan natuurlijk ook altijd gebeuren dat deze gegevens wijzigen in de loop van de tijd.
Gemiddelde Click Through Rate
Onder het oogje staat een percentage. Dat percentage geeft de CTR weer.
In het voorbeeld in de screenshot krijgt het eerste zoekresultaat een gemiddelde CTR van 34,59%.
LPS of Link Profile Strength
DE LPS is een waarde die berekend wordt door Mangools. De Link profile Strength geeft aan hoe sterk het backlink profiel voor dit zoekresultaat is.
DA of Domain Authority
DA is een waarde die in het leven werd geroepen door Moz. Het is niet meteen een waarde waar zoekmachines rekening mee houden, maar het geeft je wel een idee van de autoriteit van de website.
PA of Page Authority
PA is ook een Moz cijfer dat slaap op de autoriteit van een specifieke pagina. Soms ligt de PA hoger dan de DA wanneer er bijzonder veel links bestaan naar die specifieke pagina.
CF of Citation Flow
CF is een waarde die ontwikkeld werd door Majestic. Deze waarde voorspelt hoe invloedrijk een URL is afhankelijk van het aantal citaties (of backlinks) de pagina krijgt.
TF of Trust Flow
Ook TF is een waarde van Majestic. Trust Flow geeft je een idee van de waarde van de backlinks die een URL krijgt. Hoe meer autoritaire backlinks je URL krijgt, hoe hoger je TF.
FB of Facebook shares
Het aantal keer dat deze URL gedeeld werd op Facebook.
AR of Alexa Rank
Alexa Rank is een ranking systeem van Amazon. Het zet alle bestaande websites op een rijtje. Dit getal kan oplopen tot ver in de miljoenen. Hoe lager het getal, hoe populairder de website.
Links
Het aantal backlinks dat er bestaat voor deze URL.
RD of Referring Domains
Het aantal domeinen dat naar deze URL linkt.
RI of Referring IP adressen
Het aantal IP adressen dat naar deze URL linkt. Dit getal is vaak gelijk aan de RD, maar soms zijn de IP adressen voor verschillende domeinen hetzelfde.
De vergelijk functie
De vergelijk functie is een super coole functie om te vergelijken hoe jouw zoekresultaat het doet ten opzichte van de rankende zoekresultaten.
Je geeft jouw URL in waarmee je wil ranken voor deze zoekopdracht. Mangools vult de gegevens van jouw zoekresultaat in. Daarna kun je jouw resultaat heen en weer schuiven over de balk om te kijken hoe jouw URL scoort ten opzichte van de andere resultaten.
Snapshot van de SERP
De snapshot geeft je een visueel beeld van de huidige zoekresultaten.
Het voordeel van deze tool in Mangools is dat je de zoekresultaten kunt zien alsof je zelf niet ingelogd bent. Het is als het ware een incognito view. Deze resultaten kunnen dus verschillen van wat jij ziet wanneer je wel bent ingelogd.
SERP Checker conclusie
De SERP Checker is een leuke aanvulling op de KW Finder en je kunt er een heleboel interessante informatie uit halen. Als standalone tool is deze misschien minder interessant, maar het feit dat de tool bij de SEO tool set hoort, is een mooie extra.
Probeer SERP Checker meteen uit!
SERP Watch - Keyword ranking opvolgen
De SERP Watch feature doet hetzelfde als veel andere tools op de markt: een SEO ranking check of je Google ranking opvolgen. Heb je nog geen rank tracking tool, dan is SERP Watch erg interessant.
Ik gebruikte altijd Search Console om mijn rankings op te volgen, maar SERP Watch is wel een heel stuk handiger.
Het is een hele goede tool om je zoekwoorden en hun impact op te volgen. Het grote voordeel is dat deze feature inbegrepen is in je Mangools abonnement.
Met het Basic plan kun je dagelijks 200 zoekwoorden tracken. Met het Premium plan kun je 700 zoekwoorden tracken. En het Agency plan laat je 1500 zoekwoorden tracken.
Wanneer je prijzen gaat vergelijken met andere tools, dan biedt SERP Watch een goede deal voor de prijs die je betaalt!
Zoekwoorden toevoegen aan je tracking
Zoekwoorden toevoegen aan je tracking is makkelijk.
Hou er wel rekening mee dat wanneer je een zoekwoord wil tracken voor zowel desktop als mobiel, het zoekwoord dan dubbel telt: 1 keer voor desktop rank en 1 keer voor mobiele rank.
Geschiedenis van je ranking
Hoe langer je jouw rankings trackt, hoe meer inzicht je krijgt in de historische positie van je rank.
URL die rankt
In SERP Watcher kun je ook meteen de URL (of verschillende URL’s) zien die ranken voor het desbetreffende zoekwoord.
Geschiedenis van het zoekvolume
Ook de geschiedenis en trends voor je zoekwoord zijn zichtbaar in het dashboard. Op die manier kun je zien of je zoekwoord aan populariteit wint of net niet.
SERP Watch conclusie
Ik heb zelf super tevreden van de SERP Watch tool. Deze tool werkt perfect om je ranking voor verschillende keywords goed in de gaten te houden.
Ook al bestaan er verschillende andere tools met dezelfde functie, toch is SERP Watch een volwaardige tool voor ranking en opvolging.
De meeste andere rank watch tools zijn een pak duurder en zien er stukken minder gestroomlijnd uit.
SERP Watch is in mijn ogen de kostprijs meer dan waard!
Je zal moeite hebben om voor dezelfde prijs een tool te vinden die het beter doet!
SERP Watch meteen uitproberen
LinkMiner - Backlinks checken en analyseren
LinkMiner is de tool voor backlink analyse. Deze tool gebruikt de backlink analyse van de Majestic API, wat op zich een solide en goede backlink checker is.
De Link Miner data die je te zien krijgt in je dashboard, is dus betrouwbare en duidelijk informatie.
Je kunt backlinks opzoeken voor een specifieke URL of voor je hele domein.
TIP: Je kunt LinkMiner ook gebruiken om backlinks van je concurrent te bekijken!
Overzicht van je backlink profiel
In de rechterkolom zie je een overzicht van het link profiel van de ingevoerde URL of het root domein.
In de screenshot zie je het overzicht van onze reis website, want daar is wat meer te zien dat op het link profiel van deze gloednieuwe website.
Je backlinks zien
Wanneer je een URL of domein invoert in LinkMiner, krijg je meteen een overzicht van alle URL’s of websites die naar jouw domein linken (of naar de specifieke URL als je dat wenst)
Deze informatie krijg je meteen te zien per backlink:
- SEO titel van de pagina
- URL van de pagina
- Do Follow of No Follow link
- CF of Citation Flow
- TF of Trust Flow
- EL of aantal uitgaande links van die pagina
- FB of Facebook shares voor de specifieke URL
- AR of Alexa Rank
- HREF of de specifieke URL waarnaar gelinkt wordt
- Anchor of anker tekst waarmee de link gebeurt
- LS of kracht van de link
Screenshot per backlink
De informatie die Mangools je laat zien per backlink is erg interessant. Je krijgt namelijk een screenshot van de linkende pagina. Daarin staat de effectieve link duidelijk zichtbaar met een rode kader er omheen.
Je kunt ook doorheen het artikel scrollen zonder dat je het open hoeft te klikken.
Zo krijg je meteen een goed beeld van de locatie van jouw link. Een link die bijvoorbeeld in de eerste alinea van een artikel staat, is veel waardevoller dan wanneer die in de onderste alinea staat.
Link Miner conclusie
Ook hier geldt hetzelfde als voor de andere tools. Er bestaan back link analyse tools die meer doen, maar dan mag je ook verwachten dat je je daarvoor blauw betaalt.
Ik ben bovendien nog geen tool tegen gekomen die ook meteen toont waar de backlink zich exact bevindt in de content van de linkende website.
Link Miner is een geweldig goede tool. Voor deze kostprijs zal je niet makkelijk een tool vinden die het beter, of zelfs maar gewoon even goed, doet!
Link Miner meteen testen
Site Profiler - SEO analyse van je website
Site Profiler is de vijfde tool in deze toolbox.
Met Site Profiler krijg je een overzicht van de SEO ranking en status van een bepaalde website of URL. Die URL hoeft helemaal niet jouw eigen URL te zijn.
Voor de screenshots gebruik ik opnieuw even onze reis website, want daar is al wat meer te zien!
Site profiel overzicht
In het overzicht zie je enkele basis gegevens over de URL die je ingeeft. Je schakelt best even over op ‘root domein’ om informatie te zien over de complete website en niet enkel de homepage.
In het overzicht zie je de volgende zaken:
- DA of domein autoriteit
- PA of pagina autoriteit
- CF of Citation Flow
- TF of Trust Flow
- Alexa Rank (stevige drop dankzij Covid-19)
- Verwijzende IP adressen
- Facebook deelacties (niet 100% accuraat)
Backlink profiel
In het backlink profiel kun je zien hoeveel backlinks het domein heeft, maar je kunt het dus ook per specifieke URL bekijken.
Het groen / rode overzicht geeft een beeld van de gewonnen en verloren backlinks. In deze screenshot zie je het link profiel van onze reisblog. Het valt erg op dat er in de periode vanaf half april 2020 een heleboel backlinks verwijderd of verloren zijn. Na enige research kunnen we concluderen dit dit een Covid effect is en dat de backlinks niet opzettelijk verwijderd zijn, maar dat tientallen bloggers de handdoek in de ring hebben gegooid.
De piek die je ziet aan de rechterkant van de grafiek is te wijten aan wat we ‘actieve link building’ noemen.
Behalve het groen/rode grafiekje krijg je ook wat extra informatie te zien over de groei van het aantal backlinks in de loop van de tijd.
Ook de verdeling van de links is een interessant gegeven. Zo kun je zien of de backlinks uit tekst bestaan of bijvoorbeeld eerder uit afbeeldingen.
Het taart diagram in het midden geeft informatie over de hoeveelheid do-follow vs no-follow backlinks. Het taart diagram aan de rechterkant geeft dan weer informatie over de backlinks die eerst aanwezig waren, maar nu verwijderd werden.
Een backlink telt ook als ‘verwijderd’ wanneer de linkende website bijvoorbeeld ophoudt te bestaan.
Verder geeft het backlink profiel nog informatie over de top domeinen die naar de URL linken en de gemiddelde verdeling van die links in Alexa ranking.
Onder die info (zonder screenshot) zie je nog informatie over de meest gebruikte anker tekst die gebruikt wordt om naar het domein te linken.
Je krijgt dus behoorlijk veel informatie over backlinks in de Site Profiler. Deze informatie is goud waard wanneer je onderzoek doet naar je eigen domein, maar het kan nog waardevoller zijn tijdens een onderzoek naar je concurrentie!
Top Content
Bekijk de top content van een website in Site profiler. Deze tool laat je toe om te zien welke content het vaakst gedeeld wordt en welke content de meeste backlinks verzameld heeft.
Ook deze informatie is alweer interessant tijdens een onderzoek van je concurrentie.
Concurrentie onderzoek
Als laatste katern van de Site Profiler kun je de belangrijkste concurrenten van de opgezochte website zien.
Het is een hele eer om te zien dat Site Profiler ons zo hoog inschat dat Websites zoals TripAdvisor en Lonely Planet concurrentie zijn.
Het overzicht geeft informatie over de volgende zaken waarin we concurreren:
- Gemeenschappelijke zoekwoorden
- Alexa ranking
- Verwijzende IP adressen
- Facebook deelacties
Site Profiler conclusie
Mijn mening over Site Profiler is positief. Ik vind deze tool erg interessant en het is een goede tool om zelf je eigen website op te volgen, maar ook om een website van een concurrent te doorgronden.
Als stand alone tool zou ik niet overwogen hebben om deze tool te kopen, maar nu ik de tool zelf heb kunnen testen, vind ik het erg interessant.
Het is zo’n tool waarvan je niet weet dat het interessant is, tot je het zelf kunt testen.
Site Profiler meteen testen
Mangools SEO browser extensie
DE SEO browser extensie is een gratis tool die beschikbaar is voor de Chrome browser en de Firefox Browser. Je installeert simpelweg de extensie via de Chrome webstore. Daarna kun je gratis gebruik maken van enkele tools.
Natuurlijk doet de extensie een pak meer voor je wanneer je een betalende account hebt.
Met de browser extensie, in combinatie met een betalende account, kun je voor iedere website die je bezoekt meteen een complete analyse uitvoeren.
Makkelijker kan bijna niet.
De browser extensie toont je tonnen informatie on-the-spot!
- Globaal overzicht van de pagina of website
- Zoekwoorden waar de pagina of website voor scoort
- Backlinks van de pagina of het domein
- Interessante info over on-page SEO
- Zoekwoorden waar de pagina voor rankt
SEO browser extensie conclusie
Voor mij is de Mangools SEO browser extensie goud waard!
Ik ben er duidelijk erg tevreden over en deze extensie geeft me snel en makkelijk een goed overzicht van de SEO informatie die ik eventueel nodig kan hebben over iedere website waar ik op terecht kom!
Must-have!
SERP volatility checker
De SERP volatility checker is een interessante tool om te kijken hoe fel de Google zoekresultaten fluctueren. Deze SEO tool is handig wanneer je bijvoorbeeld het idee hebt dat je ranking stevig gewijzigd is.
De SERP Volatility checker geeft je een goed idee of Google een update heeft uitgevoerd, waardoor zoekresultaten erg kunnen fluctueren.
Mangools Support en helpdesk
Niet onbelangrijk… Want soms heb je een helpende hand nodig!
Dus, om deze blog post nog wat beter te maken, besloot ik om een vraag te stellen aan de helpdesk… in het Engels weliswaar:
Ik zag dat de Volatility checker een rode piek gaf op 6 mei 2020 en besloot om even te informeren naar de reden daarvan.
Binnen de 5 minuten had ik een uitgebreid antwoord!
Belangrijk detail: de prijs
De prijs is een belangrijke reden waarom we wel of niet kiezen om over te gaan tot een aankoop. Eerlijk gezegd: de prijs is wat me enige tijd tegen hield om voor Mangools te kiezen.
Ik gebruikte de goedkope KeySearch, die de ideale oplossing is voor een blogger met een klein inkomen. Want KeySearch is ook effectief een goede en krachtige tool.
Maar ik had mijn ogen al enige tijd op de SEO tools van Mangools.
Ik ben behoorlijk tevreden over mijn keuze voor deze investering.
Mangools is goedkoper dan de meeste tool kits voor SEO. Het valt als het ware tussen KeySearch en SEM Rush in.
Voor SEM Rush betaal je maar liefst 99€ per maand, wat een bedrag is dat de meesten onder ons liever niet uitgeven, tenzij je een webdesign agency runt.
Mangools is dus een goede middenklasse. Je krijgt er effectief waar voor je geld en je zal zeker geen spijt hebben van je investering.
Mangools Basic plan
Het Basic plan, dat ik momenteel heb tot ik upgrade, kost 29,9€ per maand.
Je moet wel een plan voor een heel jaar nemen om van deze voordelige prijs te genieten.
Voor die prijs krijg je per 24 uur:
- 100 zoekwoord opzoekingen
- met telkens 200 zoekwoord suggesties
- 25 zoekwoorden van concurrenten
- 100 SERP analyses
- rank tracking voor 200 zoekwoorden
- 2000 rijen in je backlink analyse
- 20 analyses in Site Profiler
Voor de meeste beginnende web designers, bloggers of website eigenaars is dit plan ruimschoots voldoende.
Moest je toch willen upgraden, dan krijg je dit:
Mangools Premium Plan
Het Mangools Premium plan is meteen wat duurder. Het lijkt mij essentieel wanneer ik meer zoekwoorden wil opvolgen. Want specifieke rank tracking met andere tools is zeker niet goedkoper!
Het Premium plan kost 39,90€ per maand wanneer je voor een jaar vooruit betaalt. Voor dat bedrag krijg je per 24 uur:
- 500 zoekwoord opzoekingen
- met telkens 700 zoekwoord suggesties
- alle zoekwoorden van concurrenten
- 500 SERP analyses
- rank tracking voor 700 zoekwoorden
- 7000 rijen in je backlink analyse
- 70 analyses in Site Profiler
Mangools Agency Plan
Het Mangools Agency plan wordt al snel wat duurder, want voor dit plan betaal je 79,90€ per maand wanneer je vooruit betaalt voor een jaar.
Dit plan is eerder van toepassing voor web design bedrijven of SEO agencies. Maar je kunt het natuurlijk ook goed gebruiken wanneer je zelf verscheidene websites runt.
- 1200 zoekwoord opzoekingen
- met telkens 700 zoekwoord suggesties
- alle zoekwoorden van concurrenten
- 1200 SERP analyses
- rank tracking voor 1500 zoekwoorden
- 15000 rijen in je backlink analyse
- 150 analyses in Site Profiler
Voordeliger dan andere SEO tools
Mangools is met deze prijslijst een stuk voordeliger dan andere premium SEO tools. Het is maar liefst 3 keer goedkoper dan SEMRush of AHRefs.
Is de prijs belangrijk voor je? Dan is Mangools de beste oplossing die je momenteel kunt vinden voor een SEO suite die zo uitgebreid en makkelijk is als deze!
Zelfs in het Basic plan krijg je voor zo’n 30€ per maand heel wat interessante SEO tools!
Conclusie: op zoek naar een krachtige SEO toolkit?
Als je op zoek bent naar een krachtige SEO toolkit, maar je nog net geen miljonair bent, dan is Mangools waarschijnlijk één van de beste oplossingen voor je.
Er hangt natuurlijk veel af van wat jij juist nodig hebt om jouw doel te bereiken.
Ongeacht of je veel of weinig budget hebt: je weet waarschijnlijk wel dat SEO toch een belangrijk aspect is waar je zeker in moet investeren.
Sta je aan het begin van een blog carrière en heb je geen cent op overschot? Dan kies je misschien beter voor een goedkopere tool, zoals KeySearch.
Heb je die 300€ per jaar wél over om je SEO te optimaliseren en je op te volgen? Dan is Mangools de ideale tool voor je.
Ben je eigenaar van een grote digital agency met tientallen of honderden klanten? Dan wil je waarschijnlijk groter gaan en kies je beter voor een tool als SEMRush.