5 social media tools om makkelijk content te delen

Ook in België beginnen we meer en meer in te zetten op social media. We beseffen maar al te goed dat onze huidige en nieuwe klanten zich op social media bevinden. Om hen aan te kunnen spreken, moeten wij ons daar dus ook begeven.
5 social media tools om makkelijk content te delen

Sommige van onze links zijn affiliatie links. Dat betekent dat wij mogelijk een kleine commissie verdienen wanneer jij iets koopt. Jij betaalt geen cent extra via een affiliatie link!

Ook in België beginnen we meer en meer in te zetten op social media. We beseffen maar al te goed dat onze huidige en nieuwe klanten zich op social media bevinden. Om hen aan te kunnen spreken, moeten wij ons daar dus ook begeven.

Maar het neemt wel veel tijd in beslag, hé! Altijd aanwezig zijn tijdens piekmomenten, altijd kort op de bal spelen en posten op de tijdstippen waarop je lezers het meest actief zijn, …

Een full time job, zeg maar! Tenzij je een geweldig goeie set social media tools ter beschikking hebt!

Deze social media tools zijn allemaal top power tools voor bloggers en online entrepreneurs!

Wat moet een goede social media tool doen?

Tijdens de research die ik in de voorbije jaren deed, merkte ik dat ‘social media tool’ veel betekenissen kan hebben. Iedere tools beweert de beste te zijn en vindt een andere set features belangrijk.

Sommige apps noemen zichzelf social media marketing tools, terwijl anderen dan weer onder de noemer social media management tools vallen. Heel verschillende dingen, maar toch ook soortgelijk.

Deze 7 dingen verwacht ik zelf van de beste social media tools:

Tijdsbesparend

Tijd besparen doe je veelal doordat al je social media zich in 1 overzichtelijk platform bevindt. Je hoeft niet meer in de afzonderlijke profielen in te loggen.

Vooraf inplannen

Een goede tool voor social media beheer geeft je de mogelijkheid om ruim vooruit te plannen.

Heb je een week geen zin in social media? Al je posts worden toch tijdig gedeeld, want ze waren al ingepland!

Analytics

Idealiter geeft je social media marketing tool inzichten weer over jouw social posts. Hoe vaak werden ze bekeken? Gedeeld? Werd er op je posts geklikt?

De analyse kan nog verder gaan! Zo kun je bijvoorbeeld een slaagkans analyse krijgen van je post voordat je die deelt. 

Makkelijk

Een makkelijke tool draagt bij aan de tijdsbesparing en houdt stress niveaus laag. Een ingewikkelde en onlogische tool wordt al snel niet meer gebruikt!

Overzichtelijk

Een goede social tool vertelt je in 1 oogopslag wat je moet weten. Je wil een duidelijke kalender zien met je planning, een overzichtelijk overzicht van posts die reeds gedeeld werden en een straight-to-the-point analyse rapport.

Platformen

Uiteraard is het ook belangrijk om te weten of een tool ook makkelijk content deelt op de platformen waar jij aanwezig bent!

Niet te duur

We weten allemaal dat het inhuren van een social media marketeer duur is. Door zelf aan social media beheer te doen, hopen we dus wel wat uit te sparen!

5 beste social media tools

Er bestaan natuurlijk honderden social media tools, allemaal met hun eigen voordelen en nadelen. In deze lijst som ik er 5 op die interessant kunnen zijn voor jouw social media beheer!

SocialBee

Tijdsbesparend 90%
Vooraf inplannen 100%
Analytics 85%
Makkelijk in gebruik 85%
Platformen
Prijs

vanaf 19€ / maand (14 dagen gratis proberen)

SocialBee is een app waarmee je makkelijk RSS feeds kan invoeren, zowel van je eigen website als van websites die je volgt. Op die manier deel je makkelijk eigen content, maar je kunt ook snel aan content curatie van andere bronnen doen.

Het neemt wel wat tijd in beslag om je content in te plannen. Maar doordat je alles ruim op voorhand kunt doen, hoef je maar zo’n uurtje per week uit te rekken om je hele week in te plannen.

Met de overzichtelijke analytics zie je snel welke content het best scoort. Je kunt die content dat ook makkelijk recycleren.

Grootste voordeel aan deze social media tool:

 • Makkelijke content curatie van favoriete websites
 • Specifiek instellen van inkomende RSS kanalen
 • Gedetailleerde instellingen voor delen van content

MissingLettr

Tijdsbesparend 85%
Vooraf inplannen 100%
Analytics 75%
Makkelijk in gebruik 80%
Platformen
Prijs

Vanaf 7€ per maand (14 dagen gratis proberen)

MissingLettr is een social media marketing tool die werd gepromoot door Appsumo, de grootste startup deal website. Het feit dat Appsumo achter deze software staat, betekent alvast heel veel!

Met MissingLetter kun je het RSS kanaal van je blog of website connecteren om iedere nieuwe post efficiënt te delen naar je sociale kanalen.

Je kiest zelf of je het artikel wil delen in een 2-week-blast of dat je meteen sociale posts klaar zet voor een heel jaar!

Iedere post is afzonderlijk te personaliseren. In een kwartiertje tijd, programmeer je 9 posts die in de loop van de komende weken of maanden gedeeld worden.

Ook op gebied van personalisatie en analytics scoort deze social media management goed!

MissingLettr is een set-and-forget tool. Je plant alle content voor een artikel lang vooruit en hebt er in principe geen omkijken meer naar!

Grootste voordeel aan deze social media tool:

 • Deel 1 artikel meteen meerdere keren over een lange periode
 • Set and forget
 • Helemaal personaliseerbaar

StoryChief

Tijdsbesparend 90%
Vooraf inplannen 90%
Analytics 95%
Makkelijk in gebruik 90%
Platformen
Prijs

12€ of 24€ per maand (gratis uitproberen)

StoryChief is een social media tool van Belgische makelij. Je kunt behoorlijk veel met deze tool, want het gaat verder dan enkel delen op social media alleen. Met StoryChief kun je content ook rechtstreeks op je WordPress blog of Medium publiceren.

Doordat je content kunt delen naar een groot aantal kanalen, valt deze tool effectief onder de term: content management en content marketing tool. En dat doe je allemaal met slechts enkele klikken!

In minder dan een uur kan je makkelijk social content schedulen voor een hele week.

Het programma beschikt zelfs over een SEO katern waarmee je blogposts kunt analyseren op gebied van SEO.

Grootste voordeel aan deze social media tool:

 • Makkelijk samenwerken met collega’s of klanten
 • Delen op oneindig veel platformen
 • Duidelijke analyse van je inspanningen

Tailwind

Tijdsbesparend 95%
Vooraf inplannen 95%
Analytics 90%
Makkelijk in gebruik 85%
Platformen
Prijs

9,99€ per maand per profiel (gratis uitproberen)

Tailwind is de tool bij uitstek om te schedulen op Pinterest. Het is dan ook een officiële partner van Pinterest (en Instagram) zelf.

Is jouw blog of onderneming al aanwezig op Pinterest? De meeste sectoren kunnen namelijk een behoorlijke tractie winnen op dit zwaar onderschatte platform.

Wanneer je eenmaal de Pinterest vibe te pakken hebt, merk je al gauw dat een tool als Tailwind een duidelijk verschil kan maken op gebied van tijdsbesparing en automatisch posten.

Ook Tailwind Tribes is een krachtige tool waarmee je relevante content van andere gebruikers kan delen op je eigen borden. Binnen diezelfde tribes delen anderen ook jouw content!

Bovendien kun je met Tailwind ook inhoud inplannen op je Instagram account!

Zelf gebruiken we Tailwind voor onze reisblog. Met deze Pinterest scheduling tool kan ik op een uurtje content voor 2 weken klaar zetten.

Grootste voordeel aan deze social media tool:

 • Automatisch vooruit schedulen
 • Best posting tijdstippen
 • Tailwind Tribes om content van anderen te delen
 • Beste tool voor Pinterest marketing

CoSchedule

Tijdsbesparend 95%
Vooraf inplannen 100%
Analytics 95%
Makkelijk in gebruik 100%
Platformen
Prijs

19€ per maand (14 dagen gratis uitproberen)

Save the best for last… En dat is precies de reden waarom CoSchedule als laatste op deze lijst staat! CoSchedule is mijn favoriete scheduling tool voor social media. Het programma is super gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Ik word er helemaal blij van!

Het enige waar ik minder blij van word… de prijs! CoSchedule is behoorlijk kostelijk.

Je kent CoSchedule misschien al van de indrukwekkende Headline Analyser. Die indrukwekkende lijn zet zich verder in de andere tools die het bedrijf aanbiedt.

Met CoSchedule heb je een overzicht over je blog content kalender, je social media kalender en je geplande taken. Het is super makkelijk om een bepaald artikel meermaals in de toekomst te delen, met een gepersonaliseerde social post. Ook op gebied van analytics is CoSchedule extreem handig en overzichtelijk.

Grootste voordeel aan deze social media tool:

 • WordPress plugin en integratie
 • Super overzichtelijk
 • Makkelijk in te plannen op exacte datum
 • Headline analyser
 • Social media analyser voor het publiceren

Conclusie - social media beheer

Met deze social media tools wordt het eens zo makkelijk om je social content vooruit te plannen. Of je nu op zoek bent naar een social media marketing tool of een social media management tool, al deze apps komen in aanmerking om efficiënt en makkelijk content te delen op social media.

Social media marketing is een belangrijk aspect van content marketing. Ongeacht het type content dat je wil delen, er bestaat altijd wel een geschikt social media kanaal!

Laat ons zeker weten naar welke social media tool jouw voorkeur uit gaat! We ontdekken graag nieuwe apps en tools!

Verder lezen!

Praat mee