9 tools voor videobellen en online meetings

9 tools voor videobellen en online meetings

Sommige van onze links zijn affiliatie links. Dat betekent dat wij mogelijk een kleine commissie verdienen wanneer jij iets koopt. Jij betaalt geen cent extra via een affiliatie link!

Veel teams en bedrijven zijn op zoek naar een snelle en makkelijke methode om in contact te blijven met hun team die van thuis werken. Videobellen en online meetings zijn dé optimale manier om de vinger aan de pols te houden en contact te houden met je team genoten.

In dit artikel geven we wat extra info over de beste power tools om video conferences te organiseren.

Whereby

Whereby is een simpele en snelle tool om mee te videobellen. Je kunt in een bestaand kanaal uitgenodigd worden zonder dat je een account moet aanmaken. Je typt gewoon je naam en een seconde later zit je in de video call.

Binnen het Whereby platform kun je gewoon je webcam delen, maar je kunt ook makkelijk je scherm delen. Bovendien kun je ook chatten tijdens de call om bijvoorbeeld een linkje te delen.

Er zijn integraties voorzien met populaire tools zoals Trello, YouTube en Google Drive.

Whereby heeft een gratis versie waarmee je als freelancer meetings kan organiseren voor maximum 4 deelnemers.

Met een betaald plan kun je meer meeting rooms hosten. Bovendien kun je ook meer deelnemers toelaten. Het maximum ligt op 12 video deelnemers. 

Heb je meer teamgenoten? Dan kun je tot 50 personen met audio hosten per kanaal. 

Whereby is bedoeld voor kleine tot medium grote teams. Een belangrijk voordeel van deze tool is dat het heel erg makkelijk is in gebruik, ook voor de personen die jij uitnodigt in een call. 

Je kunt Whereby in je browser gebruiken op de computer of op je smartphone. Er is ook een iOS app.

Whereby
Whereby

Miro

Het Miro platform heeft een leuke tool voor videobellen, maar deze tool heeft nog enkele andere extra’s die je misschien overtuigen om voor deze tool te kiezen!

Miro heeft namelijk de ideale omgeving om real time samen te werken met collega’s. Zo kun je gebruik maken van aparte rooms, whiteboards en projecten. 

Er bestaat een gratis versie van Miro, maar daarin kun je niet video chatten. Je kunt er wel gelijktijdig aan de whiteboards werken.

In de betalende oplossingen kun je gelijktijdig aan een board werken, terwijl je ondertussen een online meeting houdt: het echte gevoel samenwerken!

Google Hangouts en Google Meet

Iedereen die beschikt over een Google account, kan gebruik maken van Google Hangouts. Voor Google Meet heb je een betalende account nodig of een uitnodiging van iemand met een betalend account.

Hangouts is de gratis chat en video call oplossing van Google. Je kunt in een Hangout videocall maximaal met 10 personen tegelijk deelnemen aan het gesprek.

Google Meet is een onderdeel van de G Suite voor bedrijven. De tool is bruikbaar op je pc, maar er bestaan ook een degelijke mobiele app. Hangouts Meet kan tot 250 deelnemers hosten in 1 meeting room, waarvan een groot aantal weliswaar alleen een audio deelname doet.

GoTo Meeting

GoTo Meeting is één van de meest uitgebreide tools die helemaal voorzien is op video conferences voor kleine en grote teams.

Deze tool kan niet gratis gebruikt worden, maar de betalende tool heeft dan ook alles wat je je kunt inbeelden

Zo kun je in de goedkoopste versie tot 150 personen samenbrengen in 1 online meeting room. Deelnemers kunnen deelnemen via de computer of hun telefoon, maar ze kunnen ook via een gratis inbelnummer deelnemen.

Binnen de meeting kun je je scherm delen en gebruik maken van de talloze integraties. Het platform kan ook gebruikt worden als team chat.

Met GoTo Meeting mag je ervan uit gaan dat je zo veel kunt vergaderen als je wil, zonder enige restricties. De rooms en kanalen zijn bovendien beveiligd met een encryptie.

GoTo Meeting heeft ook een tool voor webinars.

Join Me

Join Me biedt een soortgelijke functionaliteit, met een aangename en speelse interface. Het platform is van dezelfde makers als GoTo Meeting.

Ook hier kun je dus rekenen op een makkelijke en duidelijke interface.

Je deelt in enkele klikken je scherm met de deelnemers van de video call en ook het deelnemen aan de online meetings is super gemakkelijk.

Join Me is helemaal personaliseerbaar en je kunt de interface helemaal uitdossen in de kleuren van je bedrijf.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is de business oplossing voor videobellen. Als persoonlijke tool voor online meetings, heeft Microsoft nog steeds de klassieke Skype.

Met Microsoft Teams kunnen teams thuiswerken en toch met elkaar in contact blijven. Je kunt Teams vergelijken met Slack, maar dan ook uitgerust voor video meetings.

Het chat gedeelte van Microsoft Teams is dus erg uitgebreid en je kunt makkelijk een chat omzetten in en video call.

Het aantal deelnemers in Team meetings is vrijwel onbeperkt en het is een belangrijke pro dat de chat functie zo uitgebreid is.

Gebruikers van Microsoft Office 365 Business kunnen automatisch en gratis videobellen en communiceren via Microsoft Teams.

Skype

Skype is een klassieker in deze lijst. Vroeger gebruikten we het om naar onze ouders te bellen vanuit het buitenland, maar Skype heeft meer in zijn mars dan simpele telefoontjes.

Je kunt met Skype namelijk ook online video meetings organiseren. De app is beschikbaar voor smartphone en pc, dus je kunt de app overal gebruiken.

Organiseer een online meeting met maximaal 50 deelnemers of organiseer een private vergadering. Bovendien kun je met Skype ook chatten en vaste lijnen bellen.

Deze klassieke app heeft nog niet afgedaan!

Met een Microsoft Office 365 abonnement krijg je gratis 60 belminuten via Skype.

Cisco Webex

Webex is een uitgebreid platform, compleet uitgerust voor remote werken. Zo heeft Webex interessante oplossingen voor videobellen en online meetings, maar ook webinars, online support en virtuele trainingen komen aan bod.

Webex biedt bovendien een gratis versie aan van de software. Met de gratis versie kun je momenteel 100 deelnemers uitnodigen in een online meeting. Voor extra opties en functionaliteiten heb je eventueel een betalend plan nodig.

Webex biedt alles wat je eventueel nodig kunt hebben op gebied van online communicatie, of dat nu met teamgenoten is of met klanten.

Zoho Meeting

ZoHo zien we in ieder lijstje opnieuw verschijnen. Dit platform heeft dan ook voor iedere nood een aangepaste oplossing.

Met ZoHo Meeting kun je videobellen met vrienden of collega’s, maar je kunt ook online meetings inplannen met maximaal 100 deelnemers.

Op gebied van functionaliteit en fine tuning, zit je met ZoHo Meetings zeker goed. Deze software is ontworpen voor middelgrote en grote bedrijven.

ZoHo beschikt ook over software waarmee je webinars kunt organiseren.

Van thuis uit samenwerken door te videobellen en online meetings te organiseren

Wanneer je, om welke omstandigheden dan ook, van thuis uit gaat werken, hoeft dat niet meteen te betekenen dat je geen contact meer kunt hebben met je collega’s.

Voor de meeste bedrijven is het essentieel dat werknemers met elkaar in contact blijven. Voor anderen is dit misschien niet essentieel, maar versterkt het toch het samenhorigheidsgevoel.

Sommige van deze tools kunnen gratis gebruikt worden, terwijl anderen een effectieve opzet voor een heel bedrijf omarmen, tegen betaling.

Zo zie je dat er toch nog behoorlijk wat keuze is in de online meeting platformen. De hier opgenoemde tools voor videobellen zijn slechts de top tools die we aanraden. Er zijn op dit moment duizenden tools beschikbaar om online meetings te organiseren, maar dit zijn de beste!

Ben je ook nog op zoek naar een goede app voor concentratiemuziek of andere digitale tools voor thuiswerkers?

Verder lezen!

Praat mee