Stockfotografie – Dit zijn de 7 beste stockfoto sites!

6 beste websites voor stockfotografie

Sommige van onze links zijn affiliatie links. Dat betekent dat wij mogelijk een kleine commissie verdienen wanneer jij iets koopt. Jij betaalt geen cent extra via een affiliatie link!

Iedere designer, web designer, content creator of andere creatieveling heeft wel eens een kwalitatief hoogstaande foto’s nodig om ergens te implementeren. De keuze voor stockfotografie is vaak snel gemaakt.

Het is snel, goedkoop en het aanbod aan kwalitatief hoogstaande afbeeldingen op stockfoto sites is eindeloos.

Er zijn dan ook wel enkele stockfotografie websites beschikbaar waar je foto’s per stuk kunt kopen of waar je een maandelijks abonnement neemt.

Of je nu op zoek bent naar foto’s om te kopen voor een website of affiche, het aanbod is erg breed. Ongeacht wat jouw behoeften en wensen zijn voor het downloaden en aankopen van kwalitatieve stockfotografie…

Dit zijn de beste websites die je kunt gebruiken om hoge resolutie stockfoto’s te kopen!

WebsitePrijzen (vanaf)Wat je krijgtBekijken
Deposit Photos26€ / maand30 HR foto’sDeposit Photos
ShutterStock99€ / maand50 HR foto’sShutterstock
123RF79€ / maand150 HR foto’s123RF
Stock Unlimited79€ / jaarOngelimiteerd downloadenStock Unlimited
Envato Elements14,5€ / maandOngelimiteerd downloadenEnvato Elements
Dreams Time52€ / maand50 HR foto’sDreamstime
Adobe Stock79,99€ / maand40 afbeeldingenAdobe Stock

Depositphotos

DepositPhotos is één van de beste betaalbare stockfotografie websites. We gebruikten zelf jarenlang de services van DepositPhotos omdat hun basisplan het best paste in ons budget.

Bij DepositPhotos krijg je voor 16€ per maand 30 hoge-resolutiefoto’s, illustraties of vectoren, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Er is een ruim aanbod aan foto’s in allerlei sectoren.

Op DepositPhotos vind je ook video’s, maar die zitten niet in het standaardplan. Je moet video’s apart aankopen.

DepositPhotos is een solide keuze wanneer je pas begint met het gebruik van stockfotografie.

Shutterstock

Shutterstock is een vaste waarde in de stockfotografie-wereld. De site staat dan ook erg hoog aangeschreven bij professionals.

Je vindt in de Shutterstock fotodatabase miljoenen kwalitatief hoogstaande en professionele foto’s, illustraties en vectoren.

Shutterstock werkt met verschillende formules, afhankelijk van de hoeveelheid foto’s die je maandelijks wil downloaden.

De prijzen liggen wat hoger dan die van DepositPhotos, maar je krijgt bij Shutterstock waar voor je geld. Hun foto database heeft superieure en originele foto’s.

Wanneer je meteen een plan voor een volledig jaar betaalt, krijg je maar liefst 40% korting op de totaalprijs!

Bovendien kan je Shutterstock 1 maand gratis uitproberen (10 hoge-resolutie foto’s downloaden).

123RF

123RF is een populaire stockfotografie website met een enorme database aan beeldmateriaal. Ze zijn bovendien ook niet erg duur, in vergelijking met andere beeldbanken. Het aantal foto’s dat je mag downloaden ligt meteen een heel stuk hoger dan bij andere platformen, voor een interessante prijs!

Eender welke zoekopdracht die je ingeeft in de zoekbalk, je krijgt altijd honderden prachtige afbeeldingen en illustraties te zien.

Die resultaten kunnen ook makkelijk gefilterd worden op basis van oriëntatie, type afbeelding, stijl, aantal personen, enz.

Bij 123RF kun je hoge resolutie foto’s, afbeeldingen, en illustraties kopen, maar ze hebben ook een uitgebreide database met video en audio materiaal.

StockUnlimited

Ook StockUnlimited heeft een erg ruim aanbod aan stockfoto’s binnen de meeste categorieën.

Ook al hebben ze meer dan 1 miljoen afbeeldingen, illustraties en vectoren beschikbaar, toch krijg je geregeld een scherm dat je vertelt dat er geen resultaten gevonden zijn. Dit betreft dan vaak zoekopdrachten voor minder bekende locaties of erg specifieke zoekopdrachten.

Afhankelijk van je industrie en fotografie noden, kan het zijn dat StockUnlimited voor jou toch ideaal is. Voor reisbloggers bijvoorbeeld, is het iets minder interessant omdat verscheidene locaties simpelweg geen resultaten opleveren.

Hun abonnement systeem is erg interessant omdat je ongelimiteerd stockfoto’s kan downloaden. Je spaart er bovendien ook erg veel mee uit wanneer je meteen een jaarabonnement neemt.

Envato Elements

Envato Elements is een visuele database die vooral erg veel illustraties en kunstige vectoren bevat. Maar ze hebben ook vele gewone foto’s, video’s, audio files, lettertypes, etc.

Deze website is dus ideaal als je designer of ontwerper bent. Want de illustraties een design elementen zijn echt superieur aan die van de meeste andere websites in deze lijst.

Ben je een digitale creatieveling? Dan is Envato Elements waarschijnlijk de perfecte database voor jou!

Dreamstime

Dreamstime is een minder bekende stockfotografie website, maar daarom niet minder goed!

Je vindt er namelijk een overvloed aan foto’s van hoge kwaliteit in iedere categorie. Zoekopdrachten binnen deze database geven altijd honderden kwalitatieve afbeeldingen en je kunt er ook makkelijk de resultaten filteren op basis van de licentie, het aantal personen in de afbeelding, kleuren en compositie.

Dreamtime is zeker een interessante stockfotografie database om uit te proberen. Het plan waarbij je 10 foto’s per maand mag downloaden, heeft een gratis proefperiode van 1 week.

Adobe Stock

Adobe is een bekende en populaire toolset voor fotografen en grafisch ontwerpers. Behalve de interessante collecties tools, kun je bij Adobe dus ook terecht voor stockfotografie!

Er zijn pakketten beschikbaar vanaf 10 afbeeldingen per maand, maar je kunt makkelijk een groter volume aan foto’s aankopen.

Adobe Stock heeft een uiterst ruim aanbod aan afbeeldingen in allerlei categorieën en niches.

Behalve afbeeldingen, kun je er ook video’s, design sjablonen, illustraties en 3D beelden aanschaffen.

Het Adobe Stock pakket is misschien niet meteen het goedkoopste, maar het aanbod is wel heel interessant!

Conclusie - Interessante stockfotografie websites

Of je nu foto’s wil kopen voor een website of je ontwerpt een affiche voor een evenement, je wil toch altijd liever een kwalitatieve hoge resolutiefoto die je standpunt duidelijk maakt.

Daarom kies je vaak best voor gerespecteerde stockfoto sites die je waar voor je geld geven.

Er bestaan dozijnen van die stockfoto sites, de ene al wat beter dan de andere. 

Twijfel je nog over de voordelen en nadelen van stockfotografie? Eerlijk gezegd vind ik dat de voordelen voor de meeste gebruikers opwegen tegen de nadelen! Je kunt er ook altijd voor kiezen om foto’s te zoeken op één van deze gratis stockfoto websites.

Welke websites en abonnementen gebruik jij voor het vinden van interessante afbeeldingen?

Verder lezen!

Praat mee